Immáron harmadik alkalommal rendeztük meg egyházközségünk nyári napközis táborát. A csaknem 35 főt számláló kis közösség kiváló programokon vehetett részt Jézus közelségében.

Az első nap a gyerekeknek lehetőségük volt csapatokat alkotni, saját zászlót és mennyei postaládát csinálni, amibe minden nap egy őrangyal rejtett el kis kedvességet tartalmazó levelet. A keddi állatkerti látogatás nagyon tetszett a gyerekeknek, és még a jászberényi vasútállomástól mért több kilométeres sétát is jól viselték. A látványetetések és a délutáni számháború a kedvencek között szerepelt. A kézműves foglalkozáson a gyerekeknek lehetőségük volt dekupázsolni, életfát, rózsafüzért és fakeresztet is készíteni, az agyagozás illetve a gyöngyfűzés mellett. Az elkészített művekből mini kiállítást tervezünk a templomban, amely mindenki számára megtekinthető lesz körülbelül egy hónapon belül, majd a kiállítás végén a gyermekek elvihetik elkészített tárgyaikat.

Azonban a napok teltek, jó társaságban pedig egyre gyorsabban. Meglátogattuk a Kastély Otthon parkját, ahol a gyerekek különböző állomásokon feladatokat oldottak meg, amivel gyarapíthatták pontjaikat. Pontgyűjtésre volt még lehetőségük a sorversenyeken is, amely a sportcsarnokban került megrendezésre. A pénteki bibliaórán a családé volt a fő szerep, hiszen a család éve van. Az Ószövetségből és Újszövetségből felolvasott, illetve ismertetett részek mind egy-egy ismertebb történetet meséltek el, majd a gyerekek a hozzá kapcsolódó kérdésekre helyes választ adva ismét pontot szerezhettek. A nap tábortűzzel és gofri sütéssel ért véget, és kihirdettük a győztes csapatot is. Csaknem teljesen sikerült magunkat tartani a forgatókönyvhöz, hiszen az időjárás ezen a héten kegyes volt hozzánk.

 

A táborozók a tornacsarnokban
(Fotó: Fehér János)

 

A hittantábor utolsó napját jelentette a kecskeméti családi kirándulás. Kívülről megnéztük a gyönyörű városházát, majd meglátogattuk a város főterén található nagytemplomot, gyönyörködtünk az előtte lévő tér szépségében, és ezután megnéztük a Barátok templomát. A nap hátralévő részét az arborétumban töltöttük el. Séta, kilátó toronyra való felkapaszkodás és játék töltötte ki időnket, végül a Mária kápolnában szentmisét tartottunk, hálát adva ezért az egy hétért, amit szeretetben és békességben tölthettünk el egymással egy igazi közösségben.

Hálásan köszönjük Miklós János plébános atya támogatását és segítségét, aki nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

Köszönjük a többi támogató, szervező és animátor segítségét, akik lelkesen segédkeztek a tábor lebonyolításában, a programok és kézműves foglalkozások megszervezésében.

Molnár Anna animátor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.