Már második alkalommal volt szerencsénk ellátogatni Mogyoródra a Don Bosco nővérek által szervezett Nyári Oratórium utolsó hetére. Már ismert volt a környezet illetve az animátorok többsége is, viszont a gyerekek személye szinte minden nap változott. Számuk egyes napokon elérte a 220 főt. A nap szokásosan indult. Reggel erőt kértünk Istentől és kitartást az aznapi feladatok elvégzéséhez, majd jöhettek a kiscsoportos beszélgetések. Az idei téma: 20 nap a család körül. A gyerekek korcsoportokra beosztva megbeszélték az apa, anya, testvérek és Jézus szerepét a családban. Majd 15-20 főre beosztva kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Lehetőségük volt nemezelésre, pirográfiázásra, dekupázsolásra, gyöngyfűzésre, kosárfonásra, agyagozásra és még hosszú sorokban folytathatnám, milyen mesés tárgyakat készítettek a 4 hét alatt. Délután pedig melegebb napok esetén vizes játékokat illetve sorversenyeket találtunk ki a gyerekek számára. Az idén is készültek egy kisebb műsorszámmal, amelyet az utolsó nap estéjén, a főtéren adtak elő. Hatalmas közönségsikerrel zárult az oratórium, amely a nővérek mellett az animátorok érdeme is.

Mi is rengeteg ötlettel és tanáccsal gazdagodtunk az ott töltött egy hét alatt. Megérezhettük Jézus közelségét, és megértettük kiemelkedő szerepét a családban.

Ilyen és ehhez hasonló foglalkozásokkal várjuk mi is az újszászi hittantáborba a kedves gyerekeket.

És végül szeretnék köszönetet mondani két társam: Nagy Kata és Molnár András nevében is, Miklós János plébánosnak, aki az idén is támogatta részvételünket a mogyoródi táborban.

Köszönettel:

Molnár Anna

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.