Az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület az ÚVVSE-vel közösen új helyszínen, a Nagykerti Sport- és Szabadidő Központ területén (Újszász, Táncsics M. út 2.), immár 5. alkalommal szervezte meg az Újszászi Sportok Éjszakája elnevezésű eseményét. Első alkalommal az egyesület tagjainak részvételével éjszakai futóversenyként indult rendezvényünk mára az Újszász város életében aktívan részt vevő sportok bemutatására szolgáló, Újszász és a környékbeli települések sportot szerető lakosságának ingyenes tömegrendezvényévé vált. Rendezvényünk célja a sportolás népszerűsítése, a gyermekek sportszeretetének kialakítása, erősítése, illetve az egészséges életmódra nevelés a felnőtt lakosság és a gyermekek körében egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Földi Henriett

 

2019. május 31-én a résztvevők az alábbi sportokat próbálhatták ki: küzdősport, lábtoll-labda, asztalitenisz, tollaslabda, futball, kosárlabda, aerobik, jóga, futás, kerékpározás, tánc, roller, gördeszka.

Idén első alkalommal a kispályás foci és a kosárlabda bajnokságot is megrendeztük. Mindkét bajnokság győztes csapata kupa és tárgyjutalom díjazásban részesült. A kispályás focira 4+1 fős csapatok jelentkezését vártuk. Nagy örömünkre öt felnőtt, illetve két junior csapat nevezett a focibajnokságra: A kupa sorsát 1x15 perces mérkőzésekkel döntöttük el.

 

Eredmények

Felnőttek:

  1. Centercsapágy Kft. (Újszászi Önvédelmi SE)
  2. Falábúak (Rajka Attila vezetésével)
  3. Táncsics SE (Viola Zoltán vezetésével)
  4. Reál Spedíció Kft. (Pomázi János vezetésével)
  5. Dream Team (Sampei Alex vezetésével)

Junior:

  1. Center Ifi
  2. Nagykerti Ifi

A játékvezető Földi János volt. Ezúton is köszönjük munkáját.

Ezt követően a büntetőrúgó versenyre került sor. A kapuban Szabó Balázs állt, köszönjük neki. A 23 felnőtt és gyermek nevező közül, Kasza Marcell került ki győztesen, akinek jutalma egy futball labda volt.

A foci eredményhirdetést követően streetball bajnokságot rendeztünk, mellyel párhuzamosan a pálya másik oldalán cross tréninggel ismerkedhettek meg a résztvevők. A cross tréningen saját testsúlyos gyakorlatok mellett ketlebell (súlygolyó) segítségével izzasztottuk meg a résztvevőket.

A kosárlabdára nyolc csapat nevezett

Eredmények

  1. Kiválasztottak (Pomázi család és Vakhal Krisztina)
  2. Centercsapágy Kft. (Rézsó Péter, Szabó Máté, Kasza József, Péter Tamás)
  3. Szecska bikák (ifj. Péter Tamás, Oláh Krisztián, Pintó Renátó)
  4. Táncsics FC (Dombai Ádám, Gudics Szabolcs, Horváth Attila)
  5. Hurka-Kolbászok FC (Sebők Dávid, Molnár-Némethy Botond, Molnár Lóránt)
  6. Nagykerti Dream-Team (Rézsó Marcell, Kasza Marcell, Bukta Sándor)
  7. Ügyesek (Dániel Zoltán, Dániel Petra, Bonnyai Botond)
  8. Fakezűek (Kaló László, Kanalas Márió, Dániel Márk)

Sötétedés környékén Cserba Beáta vezetésével aerobik edzés következett. A szép számú közönséget Bea rendesen megizzasztotta. Köszönjük neki!

A jógára már teljes sötétedésben került sor. Gyönyörű csillagos égbolt alatt, kellemes nyári éjen nyújtóztathatták ki megfáradt testüket a még ekkor is kitartó sportimádók. A jógát Bíró Melinda jóga- és funkcionális jógaoktató tartotta, aki Szolnokról érkezett hozzánk. Köszönjük neki is! Reméljük, nem utoljára volt szerencsénk hozzá és kiváló edzéséhez.

Ezt követően éjszakai futás (400 m gyermektáv kategória, illetve 3 km-es Nagykerti kör) és kerékpározás következett, melyből a futást díjaztuk, az alábbiak szerint:

400 méter fiúk:

  1. Viola Zoltán
  2. Köböl Richárd
  3. Dániel Patrik

400 méter leányok

  1. Dániel Petra
  2. Lázár Léna
  3. Szilvási Melinda

Nagykerti kör

Férfiak

  1. Zakar József és Pomázi Bálint holtversenyben
  2. Szaszkó Nándor
  3. Rézsó Péter

Nők:

  1. Dánielné Lengyel Beáta

Serdülő fiúk:

  1. Zakar Mihály
  2. Dániel Márk
  3. Köböl Rihárd

Serdülő lányok:

  1. Kárpáti Zoé

Mindezek mellett asztalitenisz, tollaslabda, lábtoll-labda várta a sportolni vágyókat, illetve a szabadidőközpont küzdőteremben a modern tánc kipróbálására is kínáltunk lehetőséget, míg az udvaron a Lowland Bikers motorosai várták a vendégeket.

A különböző sportokon résztvevők igazolószelvényeikkel ajándéksorsoláson vettek részt, ahol értékes sportszerek, eszközök, egyéb tárgyak találtak gazdára rendezvényünk zárásaként éjfél körüli időpontban.

Köszönjük a támogatást, együttműködést Újszász Város Önkormányzatának és Dobozi Róbert polgármesternek. Köszönjük Újszász Városi Polgárőr Egyesület segítő együttműködését. Köszönjük szépen mindenkinek, aki segítségével, jelenlétével támogatta rendezvényünket. Reméljük, jövőre még színvonalasabb sportrendezvénnyel tudjuk fogadni a sportszerető lakosságot, sporttársakat.

Újszászi Önvédelmi SE elnöksége

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.