Már háromféle sporttevékenységgel lehet átkelni a Balaton egyik partjáról a másikra. Át lehet korcsolyázni.  Persze ehhez az kell, hogy biztonságosan befagyjon a Balaton. 2017-ben vastag volt a jég. Több ezren teljesítették a Fonyód-Badacsony 5.2 kilométeres távot. 2018-ban nem volt hideg. Gyenge volt a jég. Elmaradt az átcsúszás. Maradt az átúszás és az átevezés. Az átúszás a rangidős. Július 14-én kétszeri halasztás után 36. alkalommal úszhattak a kalandvágyók Révfülöpről Balatonboglárra. Az 5.2 kilométert 7309-en teljesítették.  

Jóval fiatalabb kezdeményezés az átevezés. Ez Fonyódról indul és badacsonyi fordítóval 10.2 kilométer evezés után Fonyódra érkezik.

Az átúszás kétszeri halasztása miatt összecsúszott a két rendezvény. Voltak, akik így is teljesítették mindkét távot. Mások, mint például a Herczeg fivérek a számukra kedvesebbet választották. Herczeg Csaba másodszor tempózott Révfülöpről Boglárra. Ideje 2 óra 22:45.

Péter és Gábor Pap Magdolnával egy hajóban 1 óra 28:04 alatt kenuzták át oda és vissza a Balatont.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.