Az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendeletének 5.§-ban meghatározza, hogy egy tanítás nélküli munkanapot az általános iskolákban pályaorientációs célra kell felhasználni.

Iskolánkban, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában fontosnak tartjuk, hogy a pályaorientációs tevékenység ne korlátozódjon a 7-8. évfolyamra, hanem minden életkorban az annak megfelelő formában készítse fel a tanulóinkat a felnőtt életre, a továbbtanulásra, valamint hogy személyes élményeik alapján alakuljon ki bennük a szakmatanulás igénye, és elősegítse a tanulók ismereteinek, tapasztalatainak bővítését a munka különböző színterein.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Photos

Fotó: Pomázi Melinda

 

Élve az Oktatási Hivatal által adott lehetőséggel, iskolánkban idén már második alkalommal, 2019. január 10-én pályaorientációs napot tartottunk a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében.

A programok lebonyolításában közreműködtek az SZMSZC tagintézményeinek pedagógusai, diákjai, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság I. Toborzó és Érdekvédelmi Központ katonái, valamint iskolánk pedagógusai.

A színes, látványos, sokrétű, a műszaki életet jól bemutató programok ismét nagy sikert arattak tanulóink körében.

Bízom benne, hogy ezzel a nappal sok gyermeknek irányt tudtunk mutatni életpályájuk megtervezésében, és fel tudtuk kelteni érdeklődésüket egy-egy szakma tanulásának igényére.

Pomázi Melinda
A „Mi a pálya?” Pályaorientációs projekt
szakmai koordinátora

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.