Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

Júniusban búcsúztattuk oktatási- nevelési intézményeink végzős diákjait. A színvonalas ballagási műsorokon sajnos még a központi utasításoknak megfelelően korlátozott létszámban vehettek részt a hozzátartozók, de úgy gondolom, intézményeink munkatársai minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a gyermekek és szülők számára felejthetetlenné tegyék ezt a pillanatot.
Az idei évzárókon a végzős nebulók mellet nagy formátumú, generációk életét meghatározó pedagógusoktól is búcsúztunk, nyugdíjba vonulásuk alkalmából.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában június 25-én a tantestület tagjai és a tanulók meglepetésműsorral és virágokkal búcsúztatták el az iskola ősztől nyugdíjba vonuló emblematikus igazgatóasszonyát, Bogárné Simon Klárát.
A város nevében köszönöm több mint négy évtizedes szakmai munkáját, melyből 15 évet intézményvezetőként dolgozott végig.
Kívánok Igazgató asszonynak hosszú, egészségben teljes, aktív nyugdíjas éveket.

Az óvodai ballagáson utolsó munkanapját töltötte az intézmény keretein belül Szeremeta Gáborné Mártika óvónéni is. Mártika munkáját egész pályafutása alatt nagy odaadással, komoly szakmai tudással végezte. Végtelenül nyugodt, mindig vidám személye minden bizonnyal hiányozni fog az óvoda közösségének, és a gyermekeknek egyaránt. Nyugdíjas éveihez neki is jó egészséget kívánok!

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték munkatársai Kézér Bélát, a Zagyvaparti Idősek Otthona dolgozóját. Béla 2006 óta dolgozott Önkormányzatunk intézményeinél.
Egészségben gazdag, hosszú nyugdíjas éveket kívánok neki is!

Június 5-én sportágválasztóval egybekötött Családi Napot tartottunk az Újszászi Parkerdőben. Közel ötszáz fő látogatott ki a rendezvényre, ahol a kihívásokat teljesítő sportolókat egy ebéddel is megvendégeltük. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített a rendezvény létrehozásában. Önkéntesekből, felajánlásokból szerencsére idén sem volt hiány! Jó volt újra találkozni, együtt lenni. Sok szeretettel várunk mindenkit jövőre is!

Június 12-én Szászberek, Zagyvarékas és Újszász alkotói, előadói mutatkoztak be az idei első Szomszédünnepen Újszászon. Képzőművészeti kiállítás, sportbemutató, ének és tánc produkciók színesítették a rendezvényt, ahol mikrotérségünk településeinek együttműködése színvonalas és tartalmas kikapcsolódást kínált mindenkinek, aki úgy határozott, hogy szomszédai megismerésével tölti a kellemes szombat délelőttöt.

Június 15-én Könyvbemutatón és író- olvasó találkozón vehettünk részt a Városi Könyvtárban városunk ismert civil aktivistája, Krassóiné Gyüre Rozália Margit önéletrajzi ihletésű könyvének megjelenése alkalmából. Gratulálok a szerzőnek a megjelent munkájához, és köszönöm városunk életében végzett áldozatos munkáját!

Június 18-án az irodalomé volt a főszerep a Kultúrkertben. Zenés irodalmi estet tartott „Akasztófavirágok balladája” elnevezéssel aznap a Városi Művelődési Ház szervezésében a CVK Irodalombarátok Köre. Az élmény, a „készen tálalt” irodalom felkavaró, egyben fantasztikus volt. Úgy gondolom, felejthetetlen élményben volt része mindenkinek, aki ott volt velünk azon az estén.

Június 20-án újra hagyományos módon tarthatta meg ülését városunk Képviselő Testülete.
Újszászon az elmúlt közel egy éves időszakban sem nélkülöztük a közös gondolkozást, hiszen a pandémia alatt is videokonferencián vitattunk meg valamennyi polgármesteri döntést igénylő napirendi pontot.
A keddi ülésen végre pótolhattam a közel egy éve szünetelő személyes jelenlét miatt elmaradt születésnapi köszöntéseket, majd fajsúlyos kérdésekben hozhatott döntést testületünk:

  • A jelentős kormányzati külön-támogatás miatt, pozitívan átalakítottuk városunk idei költségvetését.
  • Határoztunk az önkormányzati térítési díjakról (idén nem emelkedhet az étkezési hozzájárulás és az idősotthoni térítési díj).
  • Módosítottuk Önkormányzatunk SMSZ-ét.
  • Elfogadtuk Önkormányzatunk második féléves munkatervét, és
  • döntöttünk a 2021 évi kitüntető díjak átadásáról is.

Az esemény (2021 évi első személyes jelentét) emlékére fényképfelvételek készültek, melyeken a Képviselő Testület tagjai először maszkban, majd a mindannyiunk arcáról lekívánkozó maszk nélkül láthatók.
Köszönöm a Testület kitartását és támogatását ezekben az embert próbáló, mindannyiunk számára megerőltető időkben is!

Június 25-én megnyitotta kapuit a Szolnoki Utazás Kiállítás.
Az idei kiállításon és konferencián Újszász város volt a díszvendég.
Érdemes volt kilátogatni a kiállításra, megismerni a megyei települések gazdag programkínálatát, szemezgetni az értékes programok között! Városunk nem okozott csalódást az érdeklődőknek, hiszen a különlegesen értékes épített örökségünk mellett idén már felfedezhető természeti kincsekkel és gazdag nyári programkínálattal is ki tudtunk lépni a szélesebb nyilvánosság elé.

Június 26-án városunk küldöttsége részt vett a Jászapátiban megrendezett Aratónapon, ahol kézi aratásban, birkapörkölt- főzésben, pálinkaversenyben, valamint a vasárnap megrendezésre került Jász Virtusvetélkedőn is megmérettettük magunkat.
Csapataink minden bizonnyal ez utóbbi megmérettetésen voltak a legeredményesebbek, hiszen hatalmas küzdelemben, 269 ponttal a második helyen utasítottunk magunk mögé majdnem minden indulót. A verseny nagyon szoros volt: az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület és az ÚVVSE sportolói csupán 4 ponttal maradtak le az első helyezett mögött. Köszönöm ezt a fantasztikus teljesítményt!

Ballagó óvodásokat fogadtam június 28-án a Polgármesteri Hivatalban.
Valószínűleg polgármesteri munkám legszebb része minden évben a ballagó óvodások számára rendezett fogadás.
Ilyenkor egy sütemény és üdítő mellett megvitathatjuk az élet nagy dolgait, valamint azt, hogy miért olyan nagyon jó Újszászon gyermeknek lenni.
Természetesen idén a továbbtanulás mellett a koronavírus- járvány is szóba került és a csöppségek meglepően sokat tudtak elmondani erről a témáról.
Azt közösen megállapítottuk, hogy majdnem mindenki örömmel várja már az iskolát és tanulás utáni vágyból, ambícióból sem szorult kevesebb idén a gyerekekbe, mint a korábbi években.
Jövőbeli boltosok, éttermesek, fodrászok, katonák, orvosok egész hada várja lelkesen az őszi iskolakezdést, de még az olyan hiányszakmákból, mint a Pókember vagy a Pápa is minden valószínűség szerint tudunk majd utánpótlást biztosítani.
Derűs, boldog nyarat és eredményes iskolakezdést kívánok minden ballagó óvodásnak!

 

Új háziorvos kezdi meg munkáját szeptembertől Újszászon.

A jelenleg helyettesítéssel üzemelő 4.sz. háziorvosi körzet tartós betöltésére kiírt pályázatunk eredményeként a Képviselőtestület döntése alapján Dr Székely Éva lehet szeptember 1-től a körzet új családorvosa.
Székely doktornő személyében egy nagy tudású, több évtizedes kórházi gyakorlattal bíró szakemberrel gyarapodik településünk egészségügyi alapellátása, hiszen ezt megelőzően 24 éven át a Hetényi Géza kórház intenzív osztályán teljesített szolgálatot.
Munkába állásával ráadásul a körzet rendelési ideje is visszaáll majd a korábban megszokott rendre:

Hétfő: 8-12, Kedden: 12-16, Szerdán: 8-12, Csütörtökön:14-18, Pénteken: 8-12 óra

Örömmel üdvözlöm Doktornőt városunkban! Kívánom, hogy érezze jól magát Újszászon, és vigyázza egészségünket még hosszú éveken át!

 

Nyári programok Újszászon

Egyeztetve és együttműködve városunk civil szervezeteivel, elkészítettük városunk nyári táborainak naptárát. Amennyiben a járványügyi előírások lehetővé teszik, civil szervezeteinkkel és intézményeinkkel összefogva közel 650 gyermeket fogunk idén nyáron táboroztatni Újszászon.
Mára, a folyamatos enyhítések hatására mindennapi életünk szinte teljes mértékben visszatérhetett a világjárvány előtt megszokott kerékvágásba. Művelődési Házunk és Könyvtárunk tartalmas programokkal, értékes kiállításokkal és előadásokkal készül a nyári időszakra. Civil szervezeteink, szakköreink, csoportjaink szintén nagy erővel indították újra tevékenységüket.
Arra kérek mindenkit, figyeljék a közösségi oldalak és az Újszászi Híradó tájékoztatását, vagy érdeklődjenek a rendezvényekről, lehetőségekről közvetlenül a Művelődési Ház elérhetőségein.
Csatlakozzanak a színes programokhoz! Legyen tartalmas, szép nyarunk Újszászon!

Megköszönve megtisztelő figyelmüket, üdvözlettel:

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere

 

A jászapáti aratónapon

 

A szerződés aláírása után. Középen dr. Székely Éva

 

A második helyezett csapat: Kovács Brigitta, Köböl Richárd, ifj. Péter Tamás, Rézsó Babett, Péter Tamás és Földi Henriett Pócs János országgyűlési képviselő társaságában

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.