Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

Április első napjaiban a Húsvétot ünnepeltük.

Április elsején ünnepi díszként Húsvéti tojásfát állítottunk városunk főterén. Sokan felkeresték, hogy elhelyezzék rajta az otthon készített hímestojásokat, színes szalagokat, papírból kivágott hímestojásokat. A tojás az élet, az újjászületés, a feltámadás archaikus jelképe. Minden húsvétkor erős üzenete van ennek a jelképnek, de talán idén még az eddigieknél is nagyobb szükségünk van ezekre az egymásnak nyújtott kedvességekre.

Újszászon a húsvéti ünnepek négy napja alatt is főtt étel került minden asztalra.

Nagypénteken, nagyszombaton és húsvét hétfőn változatlan nyitvatartással várta lakosainkat a Bajcsy úti Népkonyha, míg húsvétvasárnap a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tartott ételosztást a Nagy úti Cinkapanna étteremben. A 13 órától kezdődő ételosztáson három féle menüből lehetett választani. A szervezők szeretettel vártak mindenkit származástól és anyagi helyzettől függetlenül.

Önkormányzatunk a négy napos ünnep alatt segélyvonalat is üzemeltetett, ahol vártuk krízishelyzetbe került lakosok hívásait.

Áprilisban a Föld Napját is ünnepeltük. Bolygónk védelme érdekében ezért ismét ingyenes lakossági elektronikus- hulladékgyűjtést készítettünk elő, és az év minden napján folytattuk az illegális külterületi hulladéklerakók felszámolását is. Az idei évben eddig már 6.800 zsáknyi, mintegy 340 m3 hulladékot gyűjtött össze, és szállíttatott el ártalmatlanításra Önkormányzatunk. A megkezdett munkát az év hátralévő napjaiban is folytatni fogjuk: sajnos sok még a tennivalónk ezen a téren is, ha egy élhető, egészséges bolygót szeretnénk hagyni utódainkra.

Áprilisban megnyitotta kapuit az Aranykürt vendéglő Újszászon. A Bajcsy-Zsilinszky utca 8. sz. alatt újabb kereskedelmi egységgel, igényesen kialakított éttermi szolgáltatással bővült városunk. Ahogy az üzletvezetőtől megtudtam, a 80 fő befogadására alkalmas belső éttermi tér (főterem és különterem) mellett 50 fő kiszolgálására kialakított kellemes kerthelyiség is az érkező vendégek szolgálatára áll. A jelenlegi járványügyi rendelkezések alapján a kert(terasz) helyiség és a kiszállítás már üzemel.

Sok sikert kívánok az új vállalkozáshoz! Kívánom, hogy településünkhöz kötődő valamennyi vendéglátó egység találja meg helyét és gazdasági sikerét ebben a kiélezetté vált versenyben. Én magam, családom és önkormányzatom nevében biztosan nem fogok addig máshonnan rendelni készételt, ameddig a városunkhoz kötődő konyhákból ennyi finom falattal kényeztetnek el bennünket.

Több évtizedes közalkalmazotti szolgálat után, nyugdíjba vonulása alkalmából április 30-án utolsó munkanapján búcsúztattuk el Kaló Ferencet. Városi karbantartó csoportunk tagjaként feladatát mindig mérhetetlen alázattal, példamutató pontossággal végezte. Utolsó munkanapját is lelkiismeretesen végigdolgozva, délután kollégái körében emlékezett meg az eltelt évek nehézségeiről, szépségeiről. Kívánok számára hosszú, egészségben teljes jól megérdemelt nyugdíjas éveket!

Gyermek és ifjúsági táborok Újszászon

Mi már készülünk a nyárra!

Amennyiben a járványügyi előírások lehetővé teszik, civil szervezeteinkkel és intézményeinkkel összefogva közel 650 gyermeket fogunk idén nyáron táboroztatni Újszászon!

Bízom benne, hogy ebből a bőséges (Önkormányzatunk által is jelentősen támogatott) kínálatból minden szülő megtalálja majd a gyermekének és saját időbeosztásának legjobban megfelelő lehetőségeket.

Kívánok gyermekeinknek tartalmas nyarat, szüleiknek elsősorban jó egészséget és nyugalmat – azt most mindannyian nagyon megérdemeljük!

Javaslom, hogy minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot az Önöknek tetsző lehetőségek kapcsolattartóival.

Amennyiben újszászi lakosként gyermekük táborozása anyagi okokból hiúsulna meg, kérem keressenek bizalommal- minden esetben megpróbálunk megoldást találni a problémára!

Nyári programok

Szeretnénk tartalmas, minőségi nyári programokkal kedveskedni mindenkinek. Nem lehet még tudni, milyen járványügyi előírások lesznek majd érvényben, azért az idei évben főképpen szabadtéri, kisebb tömegeket vonzó programokkal készülünk. Kívánom, hogy a bőséges kínálatból mindenki megtalálja a neki tetsző elemeket! Találkozzunk nyáron, az újszászi rendezvényeken!

Ingyenesen védőeszközök a háztartásoknak

Tudjunk róla, hogy továbbra is minden újszászi lakos jogosult 2 db szájmaszk igénylésére háztartásonként. A szájmaszkokat térítésmentesen biztosítja Önkormányzatunk minden újszászi lakosnak. A védőeszközök átvehetők ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal portaszolgálatán.

Közös most a felelősségünk a védőeszközök helyes használatában és abban, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, keresse háziorvosát! Kerüljük a zárt, nagy forgalmú tereket, rendezvényeket. Ha közösségbe megyünk, viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot, valamint figyelmeztessünk ezek használatára másokat is.

Vigyázzunk egymásra!

Megköszönve megtisztelő figyelmüket, üdvözlettel:

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere

 

A Föld Napja

 

Megnyitott az Aranykürt vendéglõ

 

Az Aranykürt vendéglõ tulajdonosával és dolgozóival

 

Kaló Ferenc búcsúztatása utolsó munkanapján

 

Ózongenerátorok átadása Dömök Istvánnak, a középiskola igazgatóhelyettesének

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.