2019. július 1-jén Újszászon első alkalommal rendeztük meg a Semmelweis-napi ünnepséget, amit 1992 óta a magyar egészségügy napjaként tartanak számon. 

Az ünnepséget dr. Szóró Magdolna, Újszász Város Önkormányzatának egészségügyi tanácsnokának köszöntő gondolatai nyitották meg. Ezt követően az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai köszöntötték az egészségügyi dolgozókat. A felső tagozatos diákokból álló néptánccsoport egy széki tánccal, míg a Teátrum Művészeti Alapiskola alsó tagozatos növendékei egy zenés játékkal készültek a jeles alkalomra. A diákok felkészítését köszönjük Sulyok Mariannak, Nagy Péternek és Violáné Pintér Andreának. A színvonalas produkciókat a Kvint-kör követte, Bakó Jánosné vezényletével, akik két kórusművel köszöntötték az ünnepelteket. A műsor-összeállítás zárásaként Bálint Bernadett fuvolaművész kápráztatta el a hallgatóságot. A művésznő G. Ph. Telemann g-moll Fantáziáját, C. Debussy Syrinx című darabját, és S. Karg-Elert fuvolára írt fisz-moll Appassionata szonátáját adta elő.  

Az ünnepség végén Dobozi Róbert, Újszász Város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Ágotai Ede a városban dolgozó összes egészségügyi dolgozó nevében mondott köszönetet a meghívásért. 

Gonda Adrienn 

 

Google Photos

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.