Több mint 650 fiatal érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018 díjat. 2019. június 11-én közülük mintegy ötvenen a Testnevelési Egyetemen (TE) vették át oklevelüket. A többieknek postán küldték el az okleveleiket.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára a kitüntetetteknek, pedagógusaiknak és edzőiknek is gratulálva arról beszélt, hogy a jövő nemzedékének záloga a fiatalság, “Ezért a tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügyünk”.

“Számunkra a sport nem csupán kevesek hobbija, a tanulás pedig nem kevesek kiváltsága, hanem egy mind fizikailag, mind szellemileg aktívabb fiatalság felnevelésének eszköze” – mondta az államtitkár.

 

Fotó: Fehér János

 

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A díjat elnyertek között hat újszászi lábtoll-labdázó van:

 

Bakó Lili Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Diós Letícia Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
Ézsiás Fanni Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Szent István Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Ézsiás Zsófia Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
Farkas Lilla Varga Katalin Gimnázium Szolnok
Konka Tímea Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

A díjazottak névsora

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.