A Hunyadi út fejlesztése Újszász településen

 

Kedvezményezett neve: Újszász Városi Önkormányzat
Projekt címe: A Hunyadi út fejlesztése Újszász településen
Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00038
Támogatási intenzitás: 100 %
Támogatás összege: bruttó 199 981 021 Ft
Támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás
A projekt fizikai befejezése: 2024.12.31.

Projekt leírás:
Jelen projekt keretében célunk a település infrastruktúrájának fejlesztése, ezáltal a lakosság életminőségének javítása, a településkép javítása, a helyi identitástudat erősítése, a lakosság helyben maradásának támogatása.

A projekt keretében az alábbi részcélok kerültek meghatározásra:

  • a biztonságos közlekedés feltételeinek javítása,
  • élhető települési környezet kialakítása,
  • lakosság helyben maradásának támogatása,
  • vonzó, élhető, fenntartható település kialakítása,
  • a helyi gazdaság fejlesztése.

A projekt keretében Újszász település belterületi úthálózata kerül fejlesztésre azáltal, hogy a település két legforgalmasabb és a közlekedés szempontjából balesetveszélyes belterületi útja, a Hunyadi út (hrsz. 988/4), valamint a Szabadság téri út (hrsz. 804/3) egy részének meglévő, leromlott állapotban lévő aszfalt burkolata felújításra kerül.
Az említett utak felújítását lakossági igény hívta létre, hiszen az utak burkolata az évek során jelentősen elhasználódott, kikátyúsodott, az útcsatlakozásoknál megsüllyedt, szélei letöredeztek, ezért balesetveszélyessé váltak és a rajta közlekedő járművek műszaki állapotára is negatív hatást gyakorol.

Az Európai Uniós forrás felhasználásával az alábbi fejlesztési tevékenységek valósulnak meg:

  • mintegy 1360 m hosszú aszfaltburkolatú út burkolatfelújítása készül el
  • meglévő buszmegálló párok korszerűsítése történik kiemelt szegélyes peronnal, illetve térburkolatú akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal. A peron sziget elé a megállóhely felfestése is elkészül;
  • a Hunyadi út csatlakozik a 1417/2 helyrajzi számú 3122-es jelű Abony-Újszász összekötő úthoz, mely útcsatlakozás felújítása is megtörténik (kizárólag útcsatlakozás felújítása);
  • Az 1+315.55 km szelvényben kijelölt gyalogos átkelőhely kerül felfestésre mindkét oldalon akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal és új közvilágítással;
  • Az 1+275 km szelvény környezetében a Bajcsy-Zsilinszky úti csatlakozásnál a balesetveszélyes szituációk elkerülése érdekében kiemelt szegéllyel ellátott elválasztó sziget kerül kiépítésre. A járdasziget a két alárendelt irányt jól elválasztja egymástól és ezáltal az elsőbbségi viszonyok is egyértelművé válnak. A csomópont átépítés jelzőtáblával, illetve burkolati jellel válik szabályozottá.

A fejlesztés hozzájárul a településkép javításához, továbbá a biztonságos közlekedés megteremtéséhez a település különböző pontjai között, valamint hozzájárul a közszolgáltatást nyújtó létesítmények biztonságos megközelíthetőségéhez, összességében a belterületi úthálózat minőségének javulásához.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.12.31.

A projektről bővebb információt a www.ujszasz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Újszászi Polgármesteri Hivatal
telefonszám: 06-56/552-022
e-mail cím: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.