A Család Éve alkalmából azon testvéreink ünnepélyes áldásban részesültek, akik 10, 25, 50, vagy 60 évvel ezelőtt kötöttek házasságot templomunkban. Nagy örömmel olvastam egyik kedves testvérünk erre vonatkozó cikkét az Újszászi Híradó múlt havi számában. Úgy érzem, el kell mondanom, hogy hasonló élményben lehetett része azoknak is, akik november 20-án, Krisztus király ünnepén a zagyvarékasi templomban vettek részt az ünnepi szentmisén. Az öröm egyben hálaadás is volt. Hálaadás a jó Istennek, aki soha nem hagyja el azokat, akik Benne bíznak. Újabb bizonyíték ez a nap arra, hogy lehetséges szép családi életet élni a mai világban is, és ennek alapja az életre szóló házasság. Bárcsak minél több mai fiatal is tanulna a jó példából. Erre annál is inkább szükség van, mert – sajnos – manapság a rossz példából többet látni. Istennek legyen hála minden jó példáért, hiszen a jó példaadáshoz ő ad erőt. Felemelő volt, hogy az ünneplő házaspárok gyermekeikkel, unokáikkal, családtagjaikkal, sőt egyházközségünk tagjaival együtt ünnepeltek.

„Boldog az a nép, amely tud ünnepelni.” Ezt olvassuk a 88. (89) zsoltárban.

Közeledik karácsony, az Isten emberek iránti szeretetének csodálatos ünnepe, amikor is boldog örömmel arra gondolunk, hogy a mindeneket teremtő Isten, az emberek iránti szeretetből kicsiny, tehetetlen gyermekké lett értünk, hogy az embernek meghozza az igazi szabadságot és a lélek igazi tisztaságát és békéjét.

Készüljünk a nagy ünnepre minden napos imádsággal, a Szentírás olvasásával és azzal, hogy minden nap örömet szerzünk valakinek, különösen értékes, ha olyan embernek tesszük, aki számunkra kevéssé rokonszenves.

Nagy örömmel adom hírül, hogy karácsony szent estéjén (december 24-én) 24.00 órakor ünnepi szentmisét tartunk a templomunkban. (Úgy tervezzük, hogy az éjféli szentmise előtt irodalmi műsor is lesz). Erre az eseményre minden hívő és nem hívő jóakaratú embert szeretettel hívunk és várunk. December 25-én reggel 8-kor és este fél 6-kor, 26-án reggel 8-kor lesz szentmise. December 31-én este fél 6-kor lesz az év végi hálaadó szentmise. Újév napján – mint minden vasárnap – délelőtt 8-kor és este tartunk ünnepi szentmisét. De ezen a napon még más neves eseményre is sor kerül: Zagyvarékason a tavalyi szép, orgonás zenés áhítat sikerén felbuzdulva, idén is hasonló élményben részesülhetnek mindazok, akik eljönnek az ottani templomba, délután 3 órára. Erre az eseményre jegyet kell váltani a zagyvarékasi Móricz Zsigmond Művelődési Központban, vagy Újszászon a plébánián (a felnőtt jegy 500, a gyermekjegy 200 Ft-ba kerül). A bevétel a zenés áhítat költségeit fedezi.

Már most jó előre áldott és békés karácsonyt, boldog újesztendőt kívánok minden kedves Olvasónak.

Miklós János plébános

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.