2023. december 26-án, karácsony második napján tizenhat csapat érkezett a 26. Bejgli Kupa teremlabdarúgó tornára. Az eseménysorozat különlegessége, hogy ez volt az újszászi tornacsarnok első nagy rendezvénye 31 évvel ezelőtt, 1992. december 26-án. Bár 2013 és 2017 között szünetelt a Bejgli Kupa, 2018-ban Zanócz Béla újjáélesztette, mely lendület azóta is folyamatosan növekszik annak ellenére, hogy 2020-ban újabb rendezvényt kellett kihagyni a koronavírus járvány miatt. Idén már be kellett vezetni a 16 csapatos létszámlimitet, hiszen kizárólag szigorú időrend kialakításával lehetséges befejezni a hagyományosan reggel 7-kor kezdődő tornát az esti órákra. A csapatok hatalmas motivációval érkeztek, melyet a remek hangulat, a különleges karácsonyi program és korábbi sportbarátságok újjáélesztése mellett az első három helyezettnek igért pénzdíjazás is fokozott.

A rendezvény nem kizárólagosan az újszásziak szemében kitűnő közösségi- és sportprogram, hanem a környező települések is nagy lelkesedéssel vesznek részt évek óta a tornán. Idén Jászladányról, Szentmártonkátáról, Szolnokról, Tápiószőlősről, Tiszasülyről, Törökszentmiklósról és Zagyvarékasról érkeztek csapatok a hét hazai egység mellé.

A délelőtti és kora délutáni csoportmérkőzések eredményeként mind a négy csoportból két-két csapat jutott tovább a negyeddöntőkbe, ahol színvonalas mérkőzések közepette egy szentmártonkátai, egy tápiószőlősi, egy szolnoki és egy újszászi csapat jutott elődöntőbe. A döntőben végül a szentmártonkátai Kosztolányi-T Kft. magas játékintelligenciával, taktikus passzokkal és remek csapatmunkával győzött az évek óta kiemelkedően szereplő hazai Keselyűk csapata ellen. Bár a mérkőzés utolsó szakaszában kockázatos, de nagy sikert rejtegető taktikára váltott az újszászi csapat, hiszen kapusát mezőnyjátékosra cserélte, azonban sajnos ez sem volt elegendő a fordításhoz. Hosszan ívelt labdáikkal nem tudtak keresztüljutni az ellenfél erős védelmén, így a vezetés a szentmártonkátaiaknál maradt. A bronzmérkőzésen a szolnoki Beer Burgers csapata a tápiószőlősi Vágd előre FC csapatával játszott, ahol utóbbi csapat szép és dinamikus játékkal tudott győzni.

A tradícióknak megfelelően a győztes serleget és egy méter hosszú bejglit vehetett át az eredményhirdetésen. A rendezvény nem jöhetett volna létre az elhivatott támogatók nélkül. Dobozi Róbert polgármester úr, Földes Roland, Nagy Sándor, Répási Csabáné Tóth Rozália, Szurmai Tibor, Szűcs József, valamint a szolnoki Jubileum Bowling és Élménycenter felajánlásai növelték a bajnokság színvonalát. A szervező, Zanócz Béla elmondta, hogy jövőre is szeretné megrendezni a tornát, ezúttal azonban létszámbővítésen is gondolkodik.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Zanócz Béla

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.