2018. május 30-án a Szász Vendégházban tartotta a 2017. évet értékelő, lezáró küldöttgyűlését az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület. A megjelent hetven küldött meghallgatta, majd elfogadta Bálint Ferenc egyesületi elnök évértékelő beszámolóját, amelyet Szilvási Ferenc a labdarúgó szakosztály, Varga László a sakk szakosztály, Fehér János a lábtoll-labda, a duatlon és az asztalitenisz szakosztály eredményeiről szóló hozzászólásával egészített ki. Az egyesület 2017. évi gazdálkodásáról szóló jelentést és a közhasznúsági jelentést Kasza Józsefné, az egyesület gazdasági vezetője terjesztette elő. A gazdasági jelentéseket Zsigmond Tamás, a Számvizsgáló Bizottság elnöke véleményezte és elfogadásra javasolta. A beszámolók után Molnár Péter polgármester gratulált az egyesület tagjainak, sportolóinak, vezetőinek a 2017. évi sikeres tevékenységhez. „Újszásznak fontos a sport. A város önkormányzata a továbbiakban is igyekszik biztosítani a sportegyesület működési feltétekeit” – mondta.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor

 

Ezután Bálint Ferenc SE elnök és Molnár Péter polgármester díjakat, jutalmakat adott át a sportolóknak, sportvezetőknek. Elsőként az U14-es bajnok labdarúgócsapat tagjai vehették át aranyérmeiket. Utána a legfiatalabb labdarúgók Péter Gábor Imre, Szentpéteri Tamás, Rézsó Marcell, majd az idősebb labdarúgók és az edzők – Nagy Róbert Levente, Kaló László, Kanalas Márió, Antal Elemér, Mérész Zoltán – kaptak jutalmat. A sakkozók közül Kaló István, Gulyás Zoltán, Pásztor Attila, Varga László részesült jutalomban.  A lábtoll-labdázók közül a különböző korcsoportokban az év játékosa címet elnyert játékosok voltak a jutalmazottak: Herczeg Gábor, Kanalas Renátó, Vachal Krisztina, Kovács Márton, Kökény Martin, Tóth Gábor, Tánczos Krisztina. A duatlon szakosztály legjobb futói: Farkas Lilla és Zachar József, valamint a legjobb asztaliteniszezők Kovács Szilárd és Padányi Beáta részesültek elismerésben. A küldöttgyűlés jó hangulatú vacsorával zárult.

 


Tisztelt Küldöttek! Tisztelt Vendégek! Tisztelt Szakvezetők! Kedves Sporttársak!

A mai napra, – mint eddig minden évben – összehívtuk az Újszászi VVSE küldöttgyűlését, hogy beszámoljunk a 2017-es évről.

  • az elmúlt bajnoki év tapasztalatairól, eredményeiről
  • gazdálkodásunkról, annak terv szerinti alakulásáról
  • pályázataink eredményeiről, azok megvalósulásáról

A jelenlévő szakosztályvezetők később beszámolnak és elmondják, hogy a szakosztályukban, hogyan sikerült az elmúlt évi versenyidőszak, és milyen eredményeket értek el. A 2016-ban megválasztott elnökség negyedévente ülésezett.   Megalkotta a 2017. évi költségvetését, biztosította az anyagi feltételeket az egyesület és a szakosztályok részére. Negyedévente beszámoltatta a szakosztályokat, amelyek vezetőiken keresztül folyamatosan tájékoztatást adtak. Pályázott a TAO és egyéb pályázatokon.
Működése során eleget tett a jogszabályi követelményeknek és az alapszabálynak. Összességében biztosította az egyesület működési feltételeit. Valamennyi szakosztály a költségvetésben meghatározott feltételek szerint önállóan gazdálkodott, és a 30 napos elszámolási kötelezettségének eleget tett.

Támogatóinkról

A legnagyobb és legfontosabb támogatónk Újszász Város Önkormányzata. A létesítményi feltételek biztosításán túl az elmúlt évben az önkormányzattól 11 millió Ft támogatást kaptunk, amelyből 8.57 millió Ft működési támogatás, a többi pedig a TAO pályázati önerő támogatás volt. Itt köszönjük meg az önkormányzat elmúlt évi támogatását. Kiemelten meg kell köszönnünk az alábbi cégek közreműködését, amelyek a DÁD 2002 Kft, a B-Metál Kft., a Ronin Ker Kft, a Golden Lube Kft, a Szász Pharma Kft, és a Real Spedíció Kft. Ezen cégek nélkül valószínűleg nem tudnánk ilyen eredményeket felmutatni.

A támogatói pénzeket pályafenntartásra, pályafelújításra, közlekedésre, felszerelés vásárlásra, sporteszközök, technikai eszközök, gépek beszerzésére fordítottuk. Emellett finanszíroztuk az utánpótlás valamennyi költségét, beleértve az edzői díjakat is. Egyesületünk az elmúlt évekhez hasonlóan jó kapcsolatot ápol a megyei és az országos sportszervezetekkel, szövetségekkel és egyesületekkel.

Az elért eredményeink folyamatosan visszatükröződnek a megyei és az országos sajtóban.  A város lakossága az Újszászi Híradóban és az újszászi honlapon folyamatosan tájékozódhat az aktuális és friss eredményekről. A mai napon a szakosztályvezetők részletes beszámolót fognak adni, de mégis kiemelten szólni kell a labdarúgó szakosztályban folyó utánpótlás nevelésről, amelynek eredményeként az U14-es csapatunk csoportbajnok lett, hasonlóan pozitív a megyei I. osztályú csapatunk eredménye is, amelyért köszönet az edzőknek és a játékosoknak. Hasonlóan pozitív a NB II-es sakkcsapatunk működése, a lábtoll-labdázóink országos és nemzetközi sikersorozata. Ők jó hírünket viszik a nemzetközi versenyeken is. Köszönet az asztaliteniszezőinknek is, akik, most szerényebb eredménnyel, de helyt álltak. Büszkék vagyunk a futóink jó eredményeire is.

Végezetül a jelenlévőkön keresztül megköszönöm valamennyi sportolónak, edzőnek, szakvezetőnek az eredményes munkát. 2018-ra mindenkinek hasonló jó eredményeket kívánok.

Hajrá Újszász! 

Bálint Ferenc
elnök

 


 

A LABDARÚGÓ SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓJA

Az Újszászi VVSE labdarúgó-szakosztálya az U7-esektől a felnőttekig nyolc csapatot versenyeztet a különféle bajnokságokban, körülbelül 100 futballistának nyújt rendszeresen lehetőséget az edzéseken, illetve a mérkőzéseken való részvételre.

Az MLSZ két fő stratégiai célja a magyar labdarúgásban az igazolt sportolók számának növelése, illetve az infrastrukturális helyzet fejlesztése, melynek pénzügyi lehetőségeit a TAO-támogatásokon keresztül teremti meg, amelyre szerencsére évek óta sikeres pályázatokat nyújtunk be.

 Köszönettel tartozunk azoknak a cégeknek, amelyek az adójuk egy részét támogatás formájában nekünk utalták, illetve nem utolsósorban Újszász Város Önkormányzatának, amely a működési támogatáson felül minden évben biztosította az önerőt a sportfejlesztési programok megvalósításához.

BOZSIK (Edző: Antal Elemér, Rajka Attila)

A legkisebbek (U7, U9, U11 és U13) a Bozsik-tornákon vettek részt rendszeresen, csapataink a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia felügyelete alá tartoznak. Az U7-U9-es korosztályok részére rendezett fesztiválok Törökszentmiklóson kerülnek megrendezésre, az edzéseket most már egy fél éve Rajka Attila, az általános iskola testnevelés tanára tartja a gyerekeknek, és az utóbbi időben örvendetes módon nőtt is a létszám. Az U11-U13-as korosztállyal továbbra is Antal Elemér és elmaradhatatlan segítője, Almási László foglalkozik. A tornák nagy része Szajolban volt, de már mi is rendeztünk két sikeres tornát Újszászon ennek a korcsoportnak. Összességében a Bozsik-csapatainkról elmondható, hogy mind az edzéseken, mind a tornákon megfelelő létszámban, lelkesen vesznek részt legkisebb futballistáink, amiért szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek is.

U14 (Edző: Szilvási Ferenc)

Az U14-es csapatunk nagyszerű szezont zárt. A tavalyi harmadik hely után az idén fölényesen, több mint tízpontos előnnyel megnyertük a bajnokságot. Az U-14 egyébként nem kötelező az egyesületek számára, de mi ebben a szezonban is elindítottuk ezt a csapatot, ami jó döntésnek bizonyult, mivel egyrészt jóval több mérkőzés lehetőséget tudtunk biztosítani ennek a korosztálynak, másrészt nem mellékesen kitűnő eredményt értek el. A bajnokság gólkirályi címét is újszászi játékos, Kaló László szerezte meg 17 góllal.

U16 (Edző: Szilvási Ferenc)

Az U16-os csapatunk a 2016/17-es bajnokságban bronzérmet szerzett a csoportjában a Rákóczifalva és a Jászárokszállás mögött. Az idei szezonban ismét sikerült megszereznünk a harmadik helyet, amely jó teljesítménynek mondható, hiszen az őszi záráskor még csak az ötödik helyen álltunk. Mindenképpen ki kell emelni a házi gólkirály Kanalas Máriót, aki a csapat 112 lőtt góljából 51-et szerzett, amely meccsenkénti közel háromgólos átlagot jelent.

U19 (Edző: Szurmai Tibor)

Ifi csapatunknál az előző évben sok problémával küzdöttünk, végül a nyolcadik helyen zártunk, ami azt jelentette, hogy mindössze két csapatot sikerült megelőznünk. A jelenlegi bajnokságban is nagyon vegyes a kép, hiszen például le tudtuk győzni a listavezetőt, de simán ki tudtunk kapni az utolsó helyezett csapattól is. Továbbra is sok probléma van az edzéslátogatottsággal. Reménykedtünk, hogy az U16-ból felkerülő és addig szorgalmasnak mondható fiatalok megoldást fognak jelenteni, de mostanra ők is magukévá tették az U19-es hozzáállást.

FELNŐTTEK (Edző: Mérész Zoltán)

A 2016/2017-es bajnokságot a 9. helyen zárta csapatunk a megyei első osztályban, 30 meccsen 36 pontot szereztünk 39-42-es gólkülönbséggel. A nyáron különféle okok miatt több játékos is távozott a csapattól, ezért jelentős vérátömlesztésre volt szükség, amely több fiatal szolnoki játékos leigazolását jelentette. A keret szerencsére gyorsan egybeállt, és lendületes, gólratörő játékkal remek őszi szezont produkált. Tavasszal már becsúszott több gyengébbre sikerült mérkőzés is, ennek ellenére két fordulóval a befejezés előtt 49 ponttal és 56-37-es gólkülönbséggel a negyedik helyen van a csapat, amely mindenképpen az utóbbi évek legjobb teljesítménye.

Szilvási Ferenc


Lábtoll-labda szakosztály
Létszám: 138 fő
Szakosztályvezető: Fehér János

Az Újszászi VVSE szakosztálya a lábtoll-labda sportágban az ország legnagyobb létszámú és legeredményesebb szakosztálya. A 2015-ig folyamatosan növekvő létszám sajnos csökkenni kezdett. 2015-ben 170, 2016-ban 140, 2017-ben 138 versenyző, 89 férfi és 49 nő indult a lábtoll-labda versenyeken. A rendszeresen edzésben lévők száma 100-110 fő volt. 2017-ben az ifjúságiakat kivéve minden korcsoportban – gyermek, serdülő, felnőtt és szenior – az újszászi szakosztály tagjai voltak a legsikeresebbek. A különböző korosztályok eredményeit összesítve az országos bajnokságokon az Újszászi VVSE szerezte a legtöbb érmet, összesen negyvenkilencet. A szakosztály versenyzői 18 bajnoki címet nyertek.

Országos bajnokok: Herczeg Gábor felnőtt férfi egyéni, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor férfi csapat, Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina női csapat, Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros, Herczeg Gábor, Vágó Henriett felnőtt vegyes páros, Kanalas Renátó ifjúsági fiú egyéni, Kovács Márton, Kökény Martin, Molnár Dániel serdülő fiú csapat, Kovács Márton serdülő fiú egyéni, Fodor László, Kökény Martin, Rab Alexander gyermek fiú csapat, Kökény Martin gyermek fiú egyéni. A szakosztály szenior versenyzői közül Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor férfi csapat, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor férfi páros, Tóth Gábor szenior A egyéniben, Fehér János szenior C férfi egyéniben Tánczos Krisztina szenior B női egyéniben, Nagy Zoltánné szenior C női egyéniben, Nagy Zoltánné, Polónyi Ágnes, Tánczos Krisztina szenior női csapatban, Tóth Gábor Polónyi Ágnes szenior vegyes párosban nyertek bajnoki címet. 2017-ben az ÚVVSE versenyzői a szenior eredményeket is figyelembe véve, 18 bajnoki címet, 13 ezüstérmes és 18 bronzérmes helyezést értek el az országos bajnokságokon.

2017-ben az év játékosa: Herczeg Gábor, aki másodszor érdemelte ki ezt a címet. A legjobb ifjúsági leány versenyző: Vachal Krisztina, a legjobb ifjúsági fiúversenyző: Kanalas Renátó.  A legjobb serdülő fiú versenyző: Kovács Márton. A legjobb gyermek fiú játékos: Kökény Martin. Legjobb szenior női játékos: Tánczos Krisztina, a legjobb szenior férfi játékos: Tóth Gábor. A versenyszámonkénti értékelésben a férfi csapatban, a férfi párosban, a férfi egyéniben, női párosban, női egyéniben  és vegyes párosban voltak a legjobbak az újszásziak. Herczeg Gábor  négy versenyszámban volt érdekelt.

Herczeg Gábor a Nemzeti Versenysport Szövetség díját is kiérdemelte.

Jól szerepeltek a versenyzők a diákolimpián is. A gyermek és serdülő versenyzők a Vörösmarty Mihály Általános Iskola színeiben nyolc bajnoki címet, egy ezüst és öt bronzérmet nyertek. Az ifjúságiak a Rózsa Imre Középiskolának két ezüst és három bronzérmet nyertek. A Szolnokon tanulók iskolájuk csapataiban két bajnoki cím, három ezüst és négy bronzérem elnyerésében közreműködtek.

Az Újszászi VVSE versenyzői 2017-ben 30 versenyen vettek részt, ebből 14-et Újszászon rendeztek. A versenyzésre, az utazásokra a költségek az önkormányzati támogatásból biztosítottak voltak.

Az újszászi versenyek közül kiemelkedett a 2017 júliusában megrendezett 22. Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokság, amelyen 7 ország 18 egyesületének 175 versenyzője indult. Jól szerepeltek az újszásziak. Férfi csapatban 1. dr. Bogár László, Csák Dávid, Nózsi Péter, 2. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, 3. Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely, Takács Zoltán. Férfi egyéniben 1. Herczeg Gábor, 2. Tóth Gábor, 3. Kanalas Renátó.  Női csapat: 2. Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina.

A szakosztály tagjai 2017-ben két külföldi versenyen vettek részt. A 9. French Openen Tóth Gábor nagykanizsai csapattársakkalharmadik helyezést ért el.

Hagenban, a hat év szünet után megrendezett German Openen 22 fős újszászi csapat vett részt.  Legeredményesebben a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina női harmadik helyezett csapat szerepelt.

2017 legfontosabb versenye a Hongkongban rendezett világbajnokság volt. A magyar válogatottban öt újszászi szerepelt. A Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállításúcsapat negyedik, Herczeg Gábor egyéniben negyedik, a Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros ötödik, Tóth Gábor a nagykanizsai Kunics Rékával vegyes párosban negyedik helyezést ért nyert, Vachal Krisztina egyéniben negyedik, Farkas Lilla és Vachal Krisztina női csapatban ötödik helyezést ért el.

2017-ben a lábtoll-labdázás rokon sportágaiban, a szepatakázásban és a shuttleballban egy-egy versenyen vettek részt az ÚVVSE versenyzői.

A szakosztály tagjai a szolnoki Aktív rádió és a Szolnok TV rendszeres szereplői. 2017-ben kétszer szerepeltek az országos tv-ben. 2017-ben 10 bemutatón népszerűsítették a lábtoll-labdázást és Újszászt.

Fehér János
szakosztályvezető


ÚVVSE Asztalitenisz Szakosztály 2017-es beszámoló

Az előző évi 2016-2017-es szezon zárása sajnos nem úgy sikerült, ahogyan terveztünk. Jó őszi kezdés után a bajnokság zárásaként azonos pontszámmal egymás elleni eredmény miatt csúsztunk le a dobogóról.

A 2017-18-as szezon váratlan eseménnyel kezdődött, ugyanis az őszi forduló kezdete előtt három nappal a legjobb játékosunk váratlanul, minden előjel nélkül lemondta a játékot. Azóta sem értem, mi váltotta ki ezt a döntést Schmidt Andrásban. Abban biztos vagyok, hogy sem én sem a csapat nem adott erre okot.

Jelentősen meggyengülve indultunk neki az őszi szezonnak, melyet két sporttárs betegsége is hátráltatott. Három mérkőzésen kénytelenek voltunk hárman asztalhoz lépni, de hála istennek mindhárom mérkőzést sikerült megnyerni. Ezek a rossz események döbbentettek rá, hogy milyen gyorsan elszállt az idő felettünk. Az utánpótlás nevelésre kellene több energiát és időt fordítani, de ezzel mindnyájan, bajban vagyunk senkinek nincs ideje utánpótlást nevelni, mindenkinek munkahelye van, örülünk, ha edzésre eljutunk. Próbáljuk továbbra is igazolásokkal erősíteni a csapatot.

Nem volt egyszerű szezonunk. Még két mérkőzés van hátra a bajnokságból, mely ki-ki meccs lesz. Így 4-6 hely is végezhetünk. Június 3-án délután okosabb leszek. Ennél jobb eredményre a jelenlegi játéktudásunk, játékerőnk nem alkalmas. Most erős középcsapat vagyunk. 

A csapat tagjai közül Padányi Beáta 79,31 % teljesítményével a csapat legjobbja volt, jómagam 62,9 %, Hortobágyiné Stejszkál Éva 50 %, és dr. Sütőné Árkosi Andrea 29,09 % teljesítményt mutatott.

Tavaly is sikerült megrendezni az Újszász Kupát és az ÚVVSE Kupát, ahol az alábbi eredmények születtek:

Eredmények:

11. Újszász Kupa:

1. Ausmann Miklós, Matalin Bogdán (Lőrinci AC), 2. Ferenczi Zoltán, Némedi Zalán (Tápiógyörgyei ASK), döntő: 3-2, 3. Bukta Zoltán, Palla Miklós (Kömlő SE) és Csajbók Tibor (MAVEX Budapest), Győr Róbert (Jánoshida SE), 5. Baliczky András, Vágó Péter (Tápiógyörgye ASK), 6. Megyes Péter, Molnár László, Németh Sándor (Tápiógyörgye ASK), 7. Bolyhos Ferenc, Gazdag Ottó (NGS Union JASE Jászberény), 8. Molnár József, Pintér Nándor (Csemői Palotás SE)

11. Újszászi VVSE Kupa

1. Kovács Szilárd, Schmidt András (Újszászi VVSE), 2. Hortobágyiné Stejszkál Éva, Padányi Beáta, dr. Sütőné Árkosi Andrea (Újszászi VVSE) döntő: 3-0, 3. Ivony Tamás, Kucsma Zoltán (NGS Union JASE Jászberény) és Kovács Ferenc, Mohácsi Bence (Tápiógyörgyei ASK), 5. Galvács András, Lakatos József, Leitner Ildikó (Tápiógyörgye ASK), 6. dr. Antal András, Fehér János, dr. Pipicz Sándor (Cegléd, Újszász), 7. Fekete Zoltán, Lipcsei Zoltán, Seffer István (Ceglédbercel)

A legfiatalabb versenyző különdíját a 18 éves Medgyes Péter (Tápiógyörgye ASK), a legidősebb versenyző különdíját a 73 éves dr. Pipicz Sándor (Cegléd) kapta. 

Kulturált körülmények között fogyasztottuk el a Szász Étteremben az ebédünket, amely nem jöhetett volna létre a támogatóink nélkül, akik Újszász Város Önkormányzata, Újszász Város Polgármestere Molnár Péter, Bálint Ferenc elnök úr, és Dr. Szóró Magdolna képviselő asszony volt, akiknek ezúton is szeretném kifejezni hálámat.

Összességében eredményes évet zártunk, remélem jövőre már többen leszünk.  

Kovács Szilárd
szakosztályvezető


Duatlon-triatlon szakosztály
Létszám: 20 fő

2017-ben a szerény támogatás miatt viszonylag kis létszámban, kevés versenyen indultak a szakosztály tagjai, akik egyénileg készültek fel a versenyekre. Sokan futnak Újszászon. Célszerű lenne integrálni őket.

Újszászi sikerek az Auriga futáson

Az Auriga Életmód és Rekreációs Tömegsport Egyesület, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete és a Gördögök SE 2017. március 12-től 2017. július 8-ig tartó hatfordulós erdei futóverseny-sorozatot szervezett a NEFAG ZRt.  Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdejében. A versenyeken újszásziak is rendszeresen indultak, és jó eredményeket értek el. A versenysorozat végén azok között, akik legalább négyszer futottak, a részvételért és az eredményekért kapott pontok alapján összesített eredményt is hirdettek. Az újszásziak nemcsak jól futottak, hanem szorgalmasak is voltak. Ötször-hatszor álltak rajthoz, így a végén három első és három második helyezéssel zárták az évadot.
2.75 km ifjúságiak: 1. Szaszkó Szilárd
5.5 km ifjúságiak: 1. Zakar József, 2. Kajtár Tamás
11 km ifjúságiak: 1. Mihályi Richárd
11 km felnőttek: 2. Mihályi Péter
11 km szeniorok: 2. Szaszkó Nándor

Tatai minimaraton

Mint eddig mindig, a harmincnegyedik minimaratonin is indultak újszásziak. A többség már többször futott Tatán. Közülük a csúcstartó Fehér János, aki harmincnegyedszer ment végig a pályán. Csak ő és a tatabányai dr. Répássy György büszkélkedhetnek ezzel a teljesítménnyel. Ketten – Bakos Dávid és Major László – első alkalommal teljesítették a minimaratont. A 12 fős újszászi csapatból, a férfiakat lehagyva, Farkas Lilla futott a leggyorsabban. (1:01:25) A nők abszolút versenyében hatodik helyen végzett, és megnyerte korcsoportja, a 18-19 évesek versenyét. A fiúk közül a 94. helyezett Zakar József ért legjobb idővel a célba. (1:04:24).

Eredmények:
Nők (167): 6. Farkas Lilla 1:01:25 (1. helyezett a 18-19 évesek korcsoportjában), 110. Szőke Mónika 1:27:28 (5. helyezett a 16-17 évesek korcsoportjában).
Férfiak (396): 94. Zakar József 1:04:24 (5. helyezett a 16-17 évesek korcsoportjában), 106. Major László 1:05:32 (10. helyezett a 25-29 évesek korcsoportjában), 112. Bakos Dániel 1:06:12 (9. helyezett a 35-39 évesek korcsoportjában), 121. ifj. Fehér János 1:06:57 (17. helyezett a 35-39 évesek korcsoportjában), 238. Farkas István 1:16:36 (22. helyezett az 50-54 évesek korcsoportjában), 304. Tóth Gábor 1:23:18 (36. helyezett a 35-39 évesek korcsoportjában), 381. Bakos Dávid 1:44:54 (9. helyezett a 14-15 évesek korcsoportjában), 382. Furcsa Ernő 1:44:54 (27. helyezett az 55-59 évesek korcsoportjában), 384. Szaszkó Elek 1:47:38 (34. helyezett a 30-34 évesek korcsoportjában), 391. Fehér János 1:54:21 (11. helyezett a 65-69 évesek korcsoportjában).

Zagyvamenti maraton
Augusztus 27-én rendezték Jászberényben a 10. Zagyvamenti Maratont és a Zagyva kerülő kört. A verseny résztvevői maratont (42.2 km), félmaratont (21.1 km), félmaratont párban (2 x 10.55 km), és a Zagyva kerülő körön pedig 5 kilométert futhattak. Az újszásziak rendszeres és eredményes résztvevői a hangulatos berényi versenynek. A 2017-es futamon kilenc fős csapattal indultak, és három bronzérmes helyezéssel tértek haza.

Eredmények:

Félmaraton

Férfiak
12-39 évesek (46 versenyző): 18. Bakos Dániel 1:58:58
50-59 évesek (17 versenyző): 5. Szaszkó Nándor 1:49:03
15. Furcsa Ernő 2:39:15
Nők
12-34 évesek (24 versenyző): 3. Farkas Lilla 1:57:04
Félmaraton párban
Korcsoportok a váltótagok össz életkora alapján
0-37 év (5 váltó): 1. Farkas Lilla – Szőke Mónika 1:54:13
38-79 év (17 váltó): 3. Szaszkó Nándor – Zakar József 1:41:27
80-99 év (9 váltó): 4. Farkas István – Tóth Gábor 1:56:06
5 km: 0-14 évesek (17 versenyző): 9. Bakos Dávid: 26:23

Futónap szakadó esőben

Szeptember 17-én szakadó esőben rendezte meg az Újszászi VVSE duatlon és triatlon szakosztálya a 33. Újszászi Futónapot. Az előző éjszakai és a hajnali eső sokakat elriasztott. Az igazi futóknak azonban nem volt akadály az eső. Sőt még nagyobb volt a kihívás. Azon azonban még a rendezők is meglepődtek, hogy végül 19 település – Abony, Budapest, Besenyszög, Csobánka, Gyomaendrőd, Jászapáti, Jászberény, Kisújszállás, Martfű, Nyárlőrinc, Szászberek, Százhalombatta, Szolnok, Tápiógyörgye, Tápiószele, Tiszaföldvár, Túrkeve, Újszász, Zagyvarékas –, 129 futója állt rajhoz, és teljesítette a távokat.  Sokan indultak Abonyból és Jászberényből.

Az újszásziak közül legeredményesebb Farkas Lilla volt két futamgyőzelemmel. Futamot nyert az óvodásoknál Mérész Milán. Zakar József bronzérmes volt 2.5 kilométeren. Rajtuk kívül a korosztályos eredményhirdetéseken sok újszászi állhatott a dobogón:

2.5 km
2009-2010-ben született fiúk: 1. Bonnyai Botond
2007-2008-ban született lányok: 2. Pomázi Boróka
2005-2006-ban született fiúk: 2. Kerékjártó Zsolt, 3. Ágotai Milán
2003-2004-ben született fiúk: 3. Horváth Rudolf
2003-2004-ben született lányok: 2. Gazdag Vanda, 3. Szabó Zsuzsanna
1999-2002-ben született fiúk: 2. Zakar József
1999-2002-ben született lányok: 1. Farkas Lilla, 3. Szőke Mónika
Férfiak (1978-1998): 2. ifj. Fehér János, 3. Bakos Dániel
Szenior férfiak (1957-1977): 1. Szaszkó Nándor, 2. Farkas István

5km
2003-2004-ben született lányok: 2 Bakó Lili, 3. Gazdag Vanda
1999-2002-ben született fiúk: 2. Zakar József
Férfiak (1978-1998): 3. Bakos Dániel
Nők (1957-1977): 3. Mérész Tímea
Szenior férfiak (1957-1977): 3. Szaszkó Nándor
Szenior nők (1957-1977): 1. Nyíri Lajosné

10 km
1999-2002-ben született lányok: 1. Farkas Lilla
1999-2002-ben született fiúk: 1. Zakar József
Férfiak (1978-1998): 2. Major László
Szenior férfiak (1957-1977): 2 Szaszkó Nándor

Futabony

Október 23-án szakadó esőben Abony főterén rendezte XVIII. Futabony 2017 futóversenyét, – amely Abony 1956-os hősére emlékezve Magas István emlékverseny is volt – a Fergeteg Triatlon SE. Az egész nap szakadó eső, a hideg szél, a csúszós pálya ellenére viszonylag sokan futottak. Az újszászi futók rendszeres résztvevői az abonyi futásnak. A tervezett nagyobb csapat egy része azonban megijedt az esőtől, és otthon maradt. Heten nem féltek az esőtől. Valamennyien díjazott helyen végeztek. Szaszkó Nándor a szenior 2. korcsoportban első helyezést ért el.

Eredmények

Serdülő 2003-2004 Magas István emlékfutás 1956 méter fiúk: 3. Zakar Mihály, 5. Tóth Szabolcs
Ifjúsági 2001-2002 lányok 3000 méter: 4. Szőke Mónika
Junior 1999-2000 lányok 3000 méter: 3. Farkas Lilla
Felnőtt 2. 1979-1988 férfiak: 3. Tóth Gábor
Szenior 2. 1959-1968 férfiak: 1. Szaszkó Nándor, 3. Farkas István

A kerékpározás is népszerű Újszászon.

Május 27-én rendezték a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton kerékpártúrát a Balaton körüli bicikli utakon. Az öt táv valamelyikét (6 km, 32 km, 86 km, 146 km és 206 km) összesen 3000 fő teljesítette.  A résztvevők között újszásziak, vagy valamilyen szempontból Újszászhoz kötődő versenyzők is szerepeltek. A 206 km-es távot, hazánk legnagyobb tavát megkerülve Farkas Gábor, Farkas István, Farkas Lilla, Jurás Imre, Tóth Gábor és Varga József teljesítették.  A 146 km-es távot, a nyugati medence körüli kerékpározást Sipos Aurél és Szabó Csaba választották.

2017-ben a legtöbbet versenyző újszászi kerékpáros az 55 éves Borsos Ferenc volt. Békásmegyeri időfutam: A táv 18 km volt, amelyet 32 perc alatt teljesített. 238. helyezettként, korosztályában 20.-ként ért célba.

Váci mészkőember: 7 km-es végig emelkedő hegyi időfutam, ahol 19:45-ös idővel kapaszkodott fel a hegyre. Ez az összesítésben 101., a korcsoportjában 8. helyezést ért.

Tisza-tó kerülő verseny: 65 km 1 óra 50 perc alatt. 127. helyezés.

Velencei-tó kerülő verseny: 55 km viharos szélben defekttel is nehezítve 1 óra 49 perc alatt teljesítve. 103. helyezés.

Tour de Gyömrő: a Gyömrő – Tápiószentmárton – Gyömrő 80 km-es dimbes-dombos útvonalon korcsoportjában 2 óra 24 perces idővel  a 20., az abszolút versenyben 177. helyezettként ért célba.

Ezekre a túrákra, versenyekre rendszeresen készülni kell. Borsos Ferenc hét közben, amikor csak teheti, naponta 30-40 kilométereket hajt. Hét végén hosszabb távokra is vállalkozik.


Sakk szakosztály beszámolója a 2017. évi tevékenységről

Sakk szakosztályvezető: Varga László
Létszám: 30 fő

1.)  Csapatbajnokságok:
A 2016-2017-os évadban együttesünk továbbra is az NB II Tóth László csoportjába kapott besorolást. 2017. év elején már látszott, hogy együttesünk kimagaslik a mezőnyből. Sorra nyertük a mérkőzéseket, és 100%-os teljesítménnyel minden mérkőzést magabiztosan megnyerve, 91,5 ponttal győzött a bajnokságban. A nagy előnyről még annyit, hogy 13,5 ponttal előztük meg a 2. helyezett Makó együttesét. Sajnos, a versenykiírás alapján osztályozót kellett játszanunk, nem pedig automatikus feljutást jelentett. Az osztályozó mérkőzéseket Kőbánya és Miskolc ellen minimális arányban elveszítettük, így nem sikerült a feljutás az NB-I B-be. Tartalék együttesünk a megyei csapatbajnokságban szerepelt, és 48,5 ponttal a harmadik helyen végzett. A 2017-2018-es évadban továbbra is a Tóth László NB-II-es csoportban szerepeltünk.  2017. évben hat fordulót bonyolítottak le. Együttesünk 2017 év végén öt mérkőzést megnyert, egyet pedig elveszített. Az új szisztéma alapján (a csapagyőzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont) 10 ponttal vezettük a bajnokságot. Megyei tartalék együttesünk a 9 csapatos bajnokságban 4 ponttal a 4. helyen állt.

2.) Személyi állomány:
Évek óta stabil játékoskerettel rendelkezünk. Ifjúsági játékosaink száma növekedett, 2017 évben 8 ifjúsági játékos volt leigazolva.

3.) Edzés, oktatás:
Jelenleg nyolc ifjúsági játékosunk oktatása folyik tervszerűen Jászberényben és Szolnokon, Muhari István és Varga László edzők irányításával. Ifjúsági játékosaink közül négyen megnyerték a megyei diákolimpiát, és az országos döntőn a középmezőnyben végeztek.
Immár harmadik alkalommal az egyesületünk sakk szakosztálya nyári sakktábort rendezett az Abony melletti Kecskéscsárdán. Muhari István és Varga László edzők közreműködésével 11 ifjúsági sakkozó bentlakásos formában töltötte el a három napot. A sakkfoglalkozásokon kívül egyéb szabadidős tevékenységeket is végeztek, többek között strandoltak, horgászati alapismeretekkel is szereztek. A rendezvény sikere alapján, 2018 nyarán a tervek szerint szintén megrendezzük a tábort, ennek kiírása megtörtént.

4.) Egyebek:
Elsősorban az önkormányzati támogatás alapján anyagi gondjaink nem voltak, a felkészülési juttatást, utazási, szállás költséget ki tudtuk fizetni a játékosok részére. Felszereltségünk optimális, készletek, digitális sakkórák, sakk könyvek biztosítva vannak. A művelődési ház klubtermei ideálisak a csapatmérkőzések lebonyolítására.

Varga László
szakosztályvezető

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.