2024. március 28-án az újszászi tornacsarnokban – ahol Fehér János több mint 30 évig dolgozott – rendezte az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola az intézmény legjobb négy lány és fiú lábtoll-labdázója számára az egyéni versenyt. Az előző fordulók során tovább jutó versenyzők részére adódott meg a lehetőség, hogy az iskola abszolút bajnoka legyen és a tavaly elhunyt edzőnk emlékére alapított Fehér János vándorserleget egy évre elnyerje és megőrizze.

Sem a tavalyi, sem az idei bajnokságban nem játszottak alárendelt szerepet a lányok, hiszen az elmúlt évben Kovács Boglárka a második helyen végzett és az idén is volt hölgy dobogós.

A versenyzők körmérkőzést játszottak, a mérkőzések két nyert szettig tartottak és egy játszma 21 pontos volt. Így egy játékosnak hét egyéni meccset kellett játszania nagyon rövid pihenőkkel közötte. A rendezvény 3,5 óráig tartott a versenyzők számára, ami egy nagyon intenzív edzésnek is megfelelt. Csak a legjobb fizikai és mentális állapotban lévő lábtoll-labdázó nyerhette el a megtisztelő serleget.

 

A Fehér János vándorserleg végeredménye: 2. Dániel Petra, 1. Kanalas Renátó, 3. Dániel Patrik és Kanalas Richárd

 

A versenyen legjobban a 8. osztályosok domináltak, de az 5-6. osztályosok mindenkinek megnehezítették a versenyét. Dániel Petra például csak nagyon nehéz három szettben tudta legyőzni az 5. osztályos Kis Vendelt. A különböző korosztályú országos és diákolimpiai bajnokok rendkívül feszült, magas színvonalú izgalmas mérkőzéseket játszottak egymás ellen. A végjátékban az első helyért az iskola legjobb lány játékosa Dániel Petra játszott a fiú bajnok Kanalas Renátó ellen. Petra végig szívósan küzdött technikás ellenfele ellen. Renátónak is teljes erőbedobásból kellett játszania, hogy két szoros szettben legyőzze a lány bajnokot. A harmadik helyen Dániel Patrik, míg a negyedik helyen Kanalas Richárd végzett.

A verseny végére a versenyzők 100%-ot kiadva magukból teljesen elfáradtak. Ez a versenysorozat nagyon jó szolgált egyrészt, mint edzés, másrészt hogy minden újszászi utánpótlás játékos képet kapjon arról, hogyan áll a felkészülésben az elkövetkezendő megyei- és országos diákolimpiai versenyekre.

Tóth Gábor

 

Fehér János Vándorserleg
1. Kanalas Renátó 8. b
2. Dániel Petra 8. a
3. Dániel Patrik 8. a
4. Kanalas Richárd 6. b
5. Kiss Vendel 5. a
6. Fajkó Norina 6. a
7. Steczina Nikol 8. b
8. Debrei Alexandra 7. a

 

 

 

 

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lány és fiú bajnoka: Dániel Petra és Kanalas Renátó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.