A Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány szervezésében Burai István elnök úr és Bali István vezetésével Újszászra látogatott az Európai Hagyományos Sport és Játékszövetség (AEJeST) elnöksége március 1-jén. Az alapítvány most ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját és 10 éve tagja az AEJeST nemzetközi ernyőszervezetnek, melynek apropóján Szolnokon konferenciát szerveztek. A nemzetközi előadások témája az volt, hogy a tradicionális sport és népi játékok hogyan járulhatnak hozzá egy város fenntartható turizmusának fejlesztéséhez és a városmarketing erősítéséhez.

Az Aba-Novák Agorában tartott előadások után az elnökségi tagok a szolnoki RepTár Szolnoki Repülőmúzeumot tekintették meg, ahonnan az újszászi Fehér János Sportközpontba vezetett az útjuk. A tornacsarnokban Tóth Gábor vezetésével, Diós Letícia és Ézsiás Zsófia tolmácsolásában a serdülő, ifjúsági és felnőtt korcsoportos lábtoll-labdázók tartottak sportágismertető lábtoll-labda bemutatót. Béki Norbert és Nagy László páros, valamint Farkas Balázs egyéni freestyle elemekkel kápráztatta el a Spanyolországból, Olaszországból, Portugáliából, Horvátországból, illetve Franciaországból érkezett nézőket. Ezt követően a pályán is bemutatták sportolóink a különböző labdaérintéseket, támadórúgásokat, versenyszámokat.

A jó hangulatú bemutatót érdeklődő közönség kísérte figyelemmel. További együttműködési lehetőségekről beszélgettek lábtoll-labdázó tolmácsainkkal, valamint vendégeiknek is lehetőségük nyílt kipróbálni az ázsiai eredetű tradicionális kínai labdajátékot.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Dániel Petra

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.