2023. december 9-én a legkisebb lábtoll-labdázóknak rendeztünk Mikulás Kupát ezúttal nyolcadik alkalommal. A versenybíróság segítségére sietett a Mikulás és segédei, két manó, egy grincs, egy rénszarvas, egy télanyó és egy hómanó is, így könnyűszerrel sikerült abszolválnunk a versenyrendezéssel kapcsolatos teendőket. A gyerekek nagy örömére pedig az ilyenkor szokásos csokimikulás és szaloncukor sem maradt otthon a Mikulás puttonyából.

A Mikulás Kupán 28 újszászi újonc és gyermek korcsoportos versenyző rúgta a labdát. A versenyt csapat versenyszámmal kezdtük, ahol az újoncok között Fajkó Norina, Nagy Gabriella és Zentay Zoé már rutinosnak mondható játékosok alkotta csapatként magabiztos győzelmet szereztek. A gyermek korcsoportban Dániel Petra, Debrei Alexandra és Molnár-Németi Arina állhattak a dobogó tetejére. A fiúknál is kiélezett presztízscsatáknak lehettünk szemtanúi. Az újoncoknál Breszkó Dominik, Kanalas Ferenc Valentino és Kiss Vendel szerezték meg a bajnoki címet, míg az Újszász Lakatos csapat ezüstérmet szerzett. A gyermek korcsoportban Kanalas Richárd, Rézműves Alex és Vidák Nikolasz gyors és labdabiztos játékkal győzték le a második helyezett Dániel Patrik, Kanalas Richárd, Molnár-Németi Botond és Rab Bence alkotta csapatot.

 

 

A csapat versenyszámmal párhuzamosan dekázó versenyen mérték össze tudásukat a versenyzők. A legtöbbet dekázó versenyző az összesített versenyben Kiss Vendel lett 282 érintéssel. Az újoncok között Vendelt Breszkó Dominik követte 38, majd Lakatos Mihály 36 labdaérintéssel. A gyermek korcsoportosoknál Rézműves Alex 151 rúgással szerezte meg a győzelmet, akit Kanalas Richárd (108) és Dániel Patrik (50) követtek. A legkisebb lányoknál Zentay Zoé és Fajkó Norina között szoros versenyben dőlt el a dekázó verseny bajnoki címe. Az évek óta edzésről edzésre szorgalmasan dekázó Zoé végül 27 érintéssel legyőzte barátnőjét, Norinát, aki mindössze 3 rúgással maradt le, őket Nagy Gabriella követte a harmadik helyen. A gyermek korcsoportos lányoknál Dániel Petra 48 rúgással nyert, akit Debrei Alexandra (6) és Gudics Bianka (5) követtek.

Egyéni versennyel zártuk a Mikulás Kupát, ahol az újonc fiúk között Kiss Vendel csapattársa, Breszkó Dominik ellen döntőzve szerezte meg a győzelmet (11-7, 11-8). A lányoknál ugyan dekázásban Zentay Zoé bizonyult a rutinosabbnak, azonban az egyéni versenyszámban Fajkó Norinának sikerült visszavágni, Zoé ellen a döntőben 11-4, 11-9 arányban sikerült nyernie. A gyermek korcsoportban Rézműves Alexnek sikerült megállítani a bajnokesélyes Dániel Patrikot a fináléban és három játszmában, kiegyenlített küzdelem során 11-8, 6-11, 11-7 arányban nyert. A lányoknál a gyermek és ifjúsági korcsoportban is élen járó Dániel Petra Debrei Alexandrával találkozott a döntőben és nyert 11-1, 11-4-re.

A verseny végén a Mikulás és segédei örömmel díjazták a legfiatalabb és legügyesebb lábtoll-labdázókat, akik boldogan tértek haza csokimikulásaikkal és érmeikkel. A versenybíróságban szereplő Füge rénszarvast pedig minden gyerek szívesen vitte egy-egy körre sétálni a meccsek között.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikulás Kupa
Újszász, 2023.12.09.
28 versenyző, 1 egyesület
Újonc lány csapat
1 Fajkó Norina, Zentay Zoé, Nagy Gabriella Újszászi VVSE
2 Rácz Lilla, Rácz Gréta, Czétényi Sára Újszászi VVSE
3 Molnár-Némethy Arina, Rézműves Tünde, Turai Csenge Újszászi VVSE
     
Gyermek lány csapat
1 Dániel Petra, Debrei Alexandra, Molnár-Némethy Arina Újszászi VVSE
2 Joó Brigitta, Gudics Bianka, Debrei Loretta Újszászi VVSE
     
Újonc fiú csapat
1 Kiss Vendel, Breszkó Dominik, Kanalas Ferenc Valentino Újszászi VVSE
2 Lakatos Mihály, Vidák László Andzseló, Kanalas Dominik, Turai Csaba Újszászi VVSE
     
Gyermek fiú csapat
1 Kanalas Richárd, Vidák Nikolasz, Rézműves Alex Újszászi VVSE
2 Dániel Patrik, Kanalas Patrik, Molnár-Némethy Botond, Rab Bence Újszászi VVSE
     
Újonc fiú egyéni
1 Kiss Vendel Újszászi VVSE
2 Breszkó Dominik Újszászi VVSE
3 Kanalas Dominik Újszászi VVSE
4 Vidák László Újszászi VVSE
5 Lakatos Mihály Újszászi VVSE
6 Kanalas Ferenc Valentínó Újszászi VVSE
     
Újonc lány egyéni
1 Fajkó Norina Újszászi VVSE
2 Zentay Zoé Újszászi VVSE
3 Nagy Gabriella Újszászi VVSE
4 Joó Brigitta Újszászi VVSE
5 Rácz Lilla Újszászi VVSE
6 Rézműves Tünde Újszászi VVSE
7 Molnár-Németi Arina Újszászi VVSE
8 Czétényi Sára Újszászi VVSE
9 Turai Csenge Újszászi VVSE
10 Rácz Gréta Újszászi VVSE
     
Gyerek fiú egyéni
1 Rézműves Alex Újszászi VVSE
2 Dániel Patrik Újszászi VVSE
3 Kanalas Richárd Újszászi VVSE
4 Rab Bence Újszászi VVSE
5 Turai Csaba Újszászi VVSE
6 Kanalas Patrik Újszászi VVSE
7 Vidák Nikolasz Újszászi VVSE
8 Molnár-Németi Botond Újszászi VVSE
     
Gyermek lány egyéni
1 Dániel Petra Újszászi VVSE
2 Debrei Alexandra Újszászi VVSE
3 Debrei Loretta Újszászi VVSE
4 Gudics Bianka Újszászi VVSE

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.