Kilenc felsőoktatási intézmény részvételével rendeztük meg az I. Lábtoll-labda Egyetemi Kupát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a bajai Eötvös József Főiskola, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói november 11-én lelkesen rúgták a lábtoll-labdát egyetemüket képviselve.

 

 

Az esemény megnyitóján a Budapesti Corvinus Egyetemen oktató, korábbi válogatott lábtoll-labdázó Dr. Újszászi Bogár László köszöntötte a megjelent játékosokat biztatva őket, hogy együttműködve, a sportágban maradva őrizzék meg a Fehér János által teremtett hagyományokat. A versenyt csapat mérkőzésekkel kezdtük, ahol két kategóriában versenyeztek a hallgatók. Az azonos egyetemről érkezett játékosokból összeállított csapatok közül a Budapesti Gazdasági Egyetemet képviselő Diós Letícia, Marchini Lorenza és Szaszkó Dorka szerezték meg a győzelmet az Óbudai Egyetem Bogár Olivér, Kiss Dániel és Romics Roland összeállítású csapata ellőtt. Bronzérmet szerzett Lendvai Dalma, Németh Panna és Pálfi Lorina csapata az Eötvös József Főiskoláról. Ebben a versenyszámban azon csapatok tartoztak a második kategóriába, ahol a csapattársak különböző intézmények hallgatói. Baranyai Benett (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), Kovács Brigitta (Budapesti Metropolitan Egyetem) és Szabó Luca (Szegedi Tudományegyetem) uralták a mezőnyt, mindhárman egy-egy hazai lábtoll-labda egyesület igazolt sportolójaként remekül összedolgozva játszmaveszteség nélkül szerezték meg a győzelmet. Az Óbudai Egyetemet képviselő két hallgató; a mongol származású leginkább atlétikában és kosárlabdában jártas ASi Ru és Bábosik Ádám a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló Farkas Lillával kiegészülve szerezték meg az ezüstérmet. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanuló Burján Tímea és Ézsiás Zsófia a Budapesti Műszaki Egyetemre járó Fentős Bencével harmadik helyen végeztek.

Izgalmas küzdelmeket hoztak az egyéni mérkőzések is, melynek különlegessége a megszokott versenyekhez képest, hogy a férfi és női mezőny együtt versenyzett. A tizennyolc játékost számláló megmérettetésen örömmel láttuk, hogy a csekély lábtoll-labdás múlttal rendelkező egyetemisták is lelkesen rúgták a labdát olykor egy-egy váratlan megmozdulással még a rutinos játékosoknak is meglepetést okozva. Az első elődöntőben Baranyai Benett és Szabó Luca találkoztak, ahol a nagykanizsai egyesület igazolt versenyzőjeként, ezúttal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatójaként versenyző Benett két játszmában győzte le a pusztaszeri egyesület versenyzőjeként a Szegedi Tudományegyetem oktatójaként és egykori hallgatójaként érkező Szabó Lucát. A második elődöntőben két újszászi rivális játékos találkozott. Szaszkó Dorka a Budapesti Gazdasági Egyetem játékosaként, miközben Farkas Lilla a Budapesti Corvinus Egyetemet képviselve versenyzett. Az első játszmában Dorka 9-13-as hátrányból tudott fordítani, és játszmát nyerni 16-14 arányban. A második és harmadik szettben viszont nem sikerült megőrizni előnyét, és Lilla győzelmével zárult a mérkőzés. A fináléban Baranyai Benett az első játszmában uralta a meccset, pontos és labdabiztos játékával nem hagyott teret Farkas Lilla oldalszerváinak és talpalásainak. A második szettben megmutatkozott Lilla edzésmunkájával szerzett erőnléte és 15-11 arányban győzte le Benettet. A harmadik játszmában végül a nagyobb rutinnal és magabiztossággal rendelkező Baranyai szerezte meg a győzelmet.

Utolsó versenyszámként sorsolásos párost játszottunk, mely kiváló közösségépítő program. Minden fordulóban új társakat és ellenfeleket sorsoltunk. A főágas, kieséses rendszerben harmadik helyezést értek el a Bábosik Ádám, Ézsiás Zsófia, illetve a Burján Tímea, ASi Ru párosok. A döntőben négy újszászi játékos találkozott, ahol Hornyák Erzsébet és Szaszkó Dorka erős kezdése után Farkas Lilla és Kovács Brigitta fordítani tudtak, majd 21-13-as győzelmet szereztek.

Az I. Lábtoll-labda Egyetemi Kupa családias hangulatú, különleges kezdeményezésnek bizonyult, melyet a jövőben is folytatni szeretnénk. Az esemény gördülékeny lebonyolítása érdekében köszönettel tartozunk a helyszínen pályavonalazást végző, mérkőzést és versenyjegyzőkönyvet vezető önkénteseinknek, az eseményre hálót biztosító Budapesti Tollaslabda Szövetségnek, a versenyt menedzselő Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetségnek és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatójaként és lábtoll-labdázóként a versenyt megnyitó Dr. Újszászi Bogár Lászlónak és a helyszínt biztosító Magyar Testnevelés és Sporttudományi Egyetemnek.

Farkas Lilla

 

Ágrajzok: docs.google.com/spreadsheets

 

Azonos egyetemről érkezett hallgatók
1. Diós Letícia, Szaszkó Dorka, Marchini Lorenza Budapesti Gazdasági Egyetem
2. Romics Roland, Kiss Dániel, Bogár Olivér Óbudai Egyetem
3. Lendvai Dalma, Pálfi Lorina, Németh Panna Noémi Eötvös József Főiskola
     
Vegyes csapatok
1. Kovács Brigitta, Baranyai Benett, Szabó Luca Budapesti Metropolitan Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Szegedi Tudományegyetem
2. Bábosik Ádám, ASI Ru, Farkas Lilla Óbudai Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem
3. Burján Tímea, Ézsiás Zsófia, Fentős Bence Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem
     
Egyéni
1 Baranyai Benett Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
2 Farkas Lilla Budapesti Corvinus Egyetem
3 Szabó Luca Szegedi Tudományegyetem
4 Szaszkó Dorka Budapesti Gazdasági Egyetem
5 Ézsiás Zsófia Eötvös Loránd Tudományegyetem
6 Bábosik Ádám Óbudai Egyetem
7 Kovács Brigitta Budapesti Metropolitan Egyetem
8 Diós Letícia Budapesti Gazdasági Egyetem
9 Bogár Olivér Óbudai Egyetem
10 Fentős Bence Budapesti Műszaki Egyetem
11 ASi Ru Óbudai Egyetem
12 Kiss Dániel Budapesti Műszaki Egyetem
13 Lendvai Dalma Eötvös József Főiskola
14 Romics Roland Óbudai Egyetem
15 Marchini Lorenza Budapesti Gazdasági Egyetem
16 Burján Tímea Eötvös Loránd Tudományegyetem
17 Németh Panna Eötvös József Főiskola
18 Pálfi Lorina Eötvös József Főiskola
     
Sorsolásos páros
1. Farkas Lilla, Kovács Brigitta
2. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka
3. Bábosik Ádám, Ézsiás Zsófia
4. Burján Tímea, ASi Ru
5. Szabó Luca, Diós Letícia
6. Fentős Bence, Kovács Márton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Szabó Virág

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.