2022. szeptember 3-án Szolnok főterén, a Kossuth téren rendezték a XIX. Civil Kavalkádot, amely Jász-Nagykun-Szolnok megye civil társadalmának legnagyobb ünnepe. A kellemes őszi időben lezajlott kavalkádon 84 civil szervezet mutatta meg tevékenységét.

A megjelenteket Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára – a Jász-Nagykun-Szolnok megyei civil szervezetek tevékenységét méltatva – köszöntötte.

Utána Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Kállay Mária és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselők szóltak a civil szervezetek tevékenységének fontosságát hangsúlyozva a megnyitó résztvevőihez.

A XIX. Civil Kavalkádot dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg. Dr. Katona Károly újszászi lakos, kiváló sportember, lábtoll-labdázóként German Open és Hungarian Open részvevő volt. Több alakalommal volt a Hungarian Open versenyigazgatója. A lábtoll-labda sportágat segítő tevékenységéért a 25. Hungarian Openen emlékplakettet kapott. Korábban kiváló labdarúgó volt. Jelenleg is az Újszászi VVSE igazolt játékosa.

A sok érdekes és szórakoztató rendezvény forgatagában helyet kapott a sport is. Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Bubori Hajnalka, Csobai Attila, Dániel Patrik, Dániel Petra, Ézsiás Fanni, Ézsiás Lotti, Farkas Lilla, Fehér János, Kanalas Richárd, Kovács Boglárka, Nagy Beatrix, Nagy Leila, Oláh Barbara, Stecina Nikol, Tóth Ákos, Tóth Balázs – egész napos játékkal –, amelybe bárki bekapcsolódhatott – népszerűsítették sportágukat. Dr. Katona Károly most is felkereste a lábtoll-labdázókat, de serülése miatt nem tudott játszani velük. Zárásként Ézsiás Fanni és Farkas Lilla Hungarian Open győztesek vezetésével az újszászi leány csapat zenés színpadi produkcióban is megmutatta tudását.

 

XIX. Civil Kavalkád Szolnok

 

 

Emléklap az eseményen való részvételért és aktív közreműködésért

 

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

 

Dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója

 

Az MH Szolnoki Légierő Zenekar

 

Dr. Katona Károly és az újszászi lábtoll-labdázók

 

Zsigmond Tamás akcióban

 

Játék hálónál és háló nélkül

 

Mérkőzés

 

Kai és Csobai Attila

 

Mérkőzés a kőszínpadon

 

A közönség

 

Nyolc újszászi lány színpadi bemutatója

 

Játék két labdával

 

Játék hálónál

 

Dekázás

 

Egy régi ismerős

 

Körjáték

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.