A lábtoll-labdázók háza táján is vége a kényszerszünetnek, a sportág honi fellegvárában, Újszászon Karantén-kupa nevű versenyt rendeztek.

A világjárvány miatt két hónapig szüneteltek a lábtoll-labda edzések Újszászon, versenyt pedig március 4-én rendeztek utoljára hazánkban. A több mint három hónapos kényszerszünet után a Fitt Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében léphettek újra pályára az újszászi játékosok.

Igaz, egyelőre azonban csak háziversenyen mérték össze tudásukat. Az Újszászi VVSE Karantén Kupa elnevezésű egyéni és páros viadalon ötvenketten álltak háló elé. Köztük volt két vendéghölgy, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Sillinger Zsanett (Cserszergtomaji SK). Róluk tudni kell, hogy mindketten újszászi lakosok, és a helyi lábtoll-labdázó fiúknak is van köze ahhoz, hogy a városba költöztek.

 

Varga-Nagy Bálint (balra) nagy csatákat vívott vetélytársaival, végül vegyes párosban csípett el egy harmadik helyet
Fotó: Fehér János

 

A válogatottak közül csak Farkas Lilla és Tóth Gábor mérkőzött, érdekesség, hogy férfi párosban együtt indultak, a döntőben három izgalmas szettben verték a Kökény Martin, Lakatos Zoltán duót. Férfi egyéniben látványos, technikás döntőben Csák Dávid nyert Kovács Márton ellen.

A nőknél nem volt komoly ellenfele Farkas Lillának, akik a fináléban Kovács Brigittánál bizonyult jobbnak két játszmában. Párosban viszont csak izgalmas csatában dőlt az elsőség a Kovács Evelin, Németh Barbara kettős javára.

A vegyes párosok fináléjában csak az első szett volt szoros a Tóth Gábor, Farkas Lilla–Kökény Martin, Szaszkó Dorka összecsapáson, végül nem gyűrődött a papírforma, az esélyesebb Tóth, Farkas duó szerezte meg az elsőséget.

Eredmények

Férfi egyéni (16 induló): 1. Csák Dávid, 2. Kovács Márton (döntő: 21:16, 22:20), 3. Ráski Lajos és Virág Attila.

Női egyéni (5): 1. Farkas Lilla, 2. Kovács Brigitta, (döntő: 15:9, 15:7), 3. Kovács Evelin, 4. Czétényi Klaudia, 5. Ézsiás Lotti.

Férfi páros (13): 1. Farkas Lilla, Tóth Gábor, 2. Kökény Martin, Lakatos Zoltán, (döntő: 23:21, 19:21, 21:17), 3. Kanalas Márió, Németh Márk és Czétényi Krisztián, Nagy László.

Női páros (8): 1. Kovács Evelin, Németh Barbara, 2. Diós Letícia, Ézsiás Zsófia, (döntő: 21:18, 14:21, 21:14), 3. Sillinger Zsanett, Szaszkó Dorka és Nagy Diána, Pelczer-Földi Nikoletta.

Vegyes páros (15): 1. Tóth Gábor, Farkas Lilla, 2. Kökény Martin, Szaszkó Dorka, (döntő: 21:18, 21:14), 3. Varga-Nagy Bálint, Németh Barbara és Takács Zoltán, Lakatos Daniella.

 

Elismerést kaptak az újszásziak

Négy újszászi lábtoll-labdázó – Bakó Lili, Diós Letícia, Ézsiás Fanni és Ézsiás Zsófia – kapott gratulálólevelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Stratégiai Főosztályától, amelyben értesítették őket, hogy a minisztérium által meghirdetett, a Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 cím elnyerésére benyújtott pályázata a feltételeknek megfelelt. A 2018/2019. tanév tanulmányi és sporteredményei alapján Ézsiás Fanni és Ézsiás Zsófia immár hatodik alkalommal érdemelte ki az elismerést. Diós Letícia ötödször, Bakó Lili pedig negyedszer kapott teljesítményéért elismerő oklevelet.

 

Írta: Varga Csaba (Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.)

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.