2020. február 13-án Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartotta évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Az 58 nem olimpiai sportág szövetsége 39 sportági szövetség 59 kiválóságának adott át elismerést, amelyet a 2019-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményeikkel érdemeltek ki a sportolók. Európa-bajnoki és világbajnoki 1-3. helyezettek részesülhettek csak díjazásban.

A díjátadón beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség felterjesztésére a 2019 augusztusában a franciaországi Eaubonneban rendezett 10. Lábtoll-labda Világbajnokságon bronzérmes női válogatott csapat kapott díjat, amelyben az Újszászi VVSE három versenyzője: Becskereki Barbara, Farkas Lilla és Vachal Krisztina, valamint Kunics Réka (Cserszegtomaji SK) játszott.

Az ünnepséget sportági bemutatók színesítették. A rendezvény elegáns fogadással zárult.

 

Veres Pál MLTSZ elnök, Vachal Krisztina és Farkas Lilla

 

Kunics Réka

 

Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár

 

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke

 

Taiko japándobolás

 

Tradicionális japán zene

 

Különleges kézenállás

 

Díjátadás után dr. Kulcsár Krisztián MOB elnök, Vachal Krisztina és Járosi Péter NVESZ alelnök

 

Vachal Krisztina, Kunics Réka és Farkas Lilla a díjjal

 

Frizbi bemutató

 

Az ünnepség résztvevői

 

Salsa bemutató

 

A díjazottak egy csoportja

 

A díjazottak

 

Jász-Nagykun Szolnok megyei díjazottak: Farkas Lilla és Vachal Krisztina lábtoll-labdázók és Kőváriné Ivánfi Brigitta szkander világbajnok

 

NVESZ Év Sportolója díjas vb harmadik női válogatott: Farkas Lilla, Vachal Krisztina és Kunics Réka. Hiányzik a képről Becskereki Barbara

 

Fehér János, Farkas Lilla, Kunics Réka, Vachal Krisztina és Veres Pál

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Megyénk versenyzőit köszöntötték a legjobbak között

Varga Csaba  Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

A napokban tartotta hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ).

A szervezet 39 sportági szövetség 59 kiválóságának adott át elismerést, amelyet a tavalyi esztendőben nyújtott teljesítményeikkel érdemeltek ki a sportemberek – írta a Nemzeti Versenysportszövetség hivatalos honlapja.

A budapesti évértékelővel egybekötött díjátadón beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysportszövetség elnöke is. Az NVESZ-hez tartozó sportágak klasszisai 2019-ben számos világ- és Európa-bajnoki aranyérmet gyűjtöttek az elmúlt évben, ami jó előjel a 2021-ben esedékes világjátékok előtt.

A 2019-es esztendő legjobbjai között Szolnok megyei kiválóságokat is találunk, akik a nemzetközi és hazai viadalokon kimagasló teljesítményt nyújtottak. A Magyar Dartsszövetség a Szolnoki Baglyok DC kiválóságát, Kovács Tamarát jelölte az elmúlt esztendő legjobbjának. Tamara az ankarai ifjúsági Eb-n aranyérmet, majd a WDF kolozsvári vb-n párosban harmadik helyet szerzett.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a női válogatottat – Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), Kunics Réka (Cserszegtomaji SK) – választotta az év legjobbjának, amelyben három újszászi hölgy is remekelt a franciaországi vb-n, ahol bronzérmet szereztek.

A Magyar Szkander­szö­vet­ségnél a tavalyi esztendő legjobbja a szolnokiak kiválósága, Kőváriné Ivánfi Brigitta lett, aki világbajnoki címeket és érmeket könyvelhetett el 2019-ben is.

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.