180 versenyzővel startolt el hétvégén a 24. Hungarian Open lábtoll-labda bajnokság. A megmérettetésnek kezdetek óta Újszász ad otthont. A versenyzők csapatban és egyénileg is pályára léptek, hogy megszerezzék a legjobbnak járó címet.

 

 

9 ország zászlóját húzták fel idén az Újszászi Sportcsarnokban. A már hagyománynak számító Hungarian Open bajnokságra Ausztriából, Franciaországból, Németországból, illetve Európa határain túlról is neveztek. Hong Kongból 12 fős delegáció érkezett, akik az igazi ázsiai, látványos játékstílust hozták magukkal. 

„A legjobb formánkat fogjuk nyújtani, az hogy egy ilyen versenyen részt vehetünk, nagyon jó. Muszáj odatennünk magunkat. De a legfontosabb, hogy megismerhetjük egymást, a különböző kultúrákat, barátokat szerezhetünk. Minden évben találkozunk, de sajnos nem túl sokáig lehetünk együtt, most viszont újra láthatjuk egymást.” - mondta Lori Lam 

A házigazda Újszász csapata ez alkalommal is erős játékosokkal vágott neki a bajnokságnak. A verseny fődíját már több alkalommal bezsebelték. Az eddigi sikerek ellenére a nyomást ők is érezték, hiszen mindenki azzal a szándékkal érkezett a Hungarian Openre, hogy legyőzze a címvédőt és a dobogó legmagasabb fokára álljon. 

„Ez a 10. Hungarian Openem. Minden évben azért veszünk részt ezen a versenyen, mert ez az év egyik legnagyobb versenye. Itt legalább 10-12 ország legalább részt vesz és ennek a versenynek van a legnagyobb nívója én úgy érzem.” - mondta Herczeg Gábor 

„Nagyjából 7. alkalommal veszek részt ezen a versenyen. Nagyon szeretem, igazából én itt élek, tehát automatikusan jött, tehát ide jártam iskolába is és megtetszett a sport. Szerintem labdajáték miatt, a technikák miatt. Máshol igazából országszerte nincs sajnos, de próbáljuk fejleszteni ezt a sportágat, szeretjük és igazából szívvel csináljuk. Szóval szívvel lélekkel benne vagyunk.” - felelte Kovács Evelin 

Az első lábtoll-labda bajnokságot 1996-ban rendeztek meg Újszászon. A torna hamar népszerű lett a nemzetek körében. Azóta minden esztendőben összejönnek a sportág legjobbjai, hogy összemérjék tudásukat. 24 év alatt eddig 26 országból érkeztek versenyzők a az elismert megmérettetésre. 

„Magyarországon 1993-ban kezdődött a lábtoll-labdázás. A magyar szövetség 1995-ben alakult és akkor már kezdtek minket hívni nemzetközi versenyekre. Voltunk Kínában, Németországban German Openen és annak a mintájára mi is elkezdtük. De már túl nőttünk azon, mert utána a németeknél szünetelt egy darabig. Két évente rendezték, mi viszont minden évben megrendezzük az Európai, de az Ázsiai országok is eljönnek.” -mondta Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára 

Hét kategóriában indulhattak a sportolók. A bajnokság első két napján a főszerep a csapatoké volt. Ebben az évben 34 férfi és 12 női csapat nevezett a bajnokságra. A megmérettetés utolsó szakaszában az egyéni versenyzők mérettettek meg a 24. Hungarian Openen.

Forrás: SzolnokTV

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.