Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel Európa-szerte népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. A kampány arra ösztönözi az európaiakat, és közte a magyarokat is, hogy minél többet mozogjanak a Sporthét ideje alatt, illetve ennek hatására az egész évben aktívabb életet éljenek. A programsorozat 2015 óta tartó sikereinek köszönhetően 2018. szeptember 23. és 30. között ismét volt Sporthét, amely számos vonzó sportolási lehetőséget kínált a társadalom minden tagjának. Magyarország az elmúlt két évben európai viszonylatban is kiemelkedően aktív résztvevője volt a projektnek.

Újszász három rendezvénnyel csatlakozott a Sporthéthez: a Gyermek és Serdülő Lábtoll-labda Újszász Kupával, az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület III. Futónapjával és a #BEACTIVE NIGHT Újszászon éjszakai sportnappal, amely szeptember 29-én (szombat) 17 órától 01 óráig zajlott a Városi Tornacsarnokban és környékén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

BeActive Night Újszász az Aktív Rádióban:

 

A program lábtoll-labdázással kezdődött. Az érdeklődők Tóth Gábor 14-szeres Európa-bajnokkal játszhattak. Utána az Only Dance következett Rézsó Babettel, majd Fanatic Kombi Cserba Beával és a zumba Skultéti Lillával. Ezekben a zenés, táncos, minden testrészt megmozgató programokban többségében lányok és asszonyok vettek részt, de néhány fiú is feltűnt a résztvevők között.  Péter Tamás a cross tréningjén alaposan megdolgoztatott mindenkit. Ezután játékosabb sportágak következtek: Két pályán tollaslabdázni lehetett Herczeg Gábor hatszoros lábtoll-labda Európa-bajnokkal, aki jelenleg a legjobb tollaslabdázó Újszászon. A két pingpongasztalon nagyon komoly családi mérkőzések is zajlottak. A hűvös idő nem nagyon kedvezett az éjszakai futásnak és kerékpározásnak, de azért voltak, akik nekivágtak a hideg éjszakának. Népszerű volt a háromfős csapatok kiskapukra játszott mini focija és a kosárlabdázás is. A mini fociban összejött egy Újszász – Szeged mérkőzés is, amelyen 1-4-ről 5-4-re az újszásziak nyertek. A befejező sportág a teremfoci volt, amit alig akartak abba hagyni a résztvevők. Hajnali félkettő volt, mire mindenki hazament a tornacsarnokból.

Minden aktivitás, minden teljesítés sorsjegyet ért. A sorsjegyekkel BeActive pólókat lehetett nyerni. Mindenki nyertes volt, mert jót sportolt egy kellemes sportéjszakán.

BeActive Night nyertesei

Alföldi Sára
Ágotai Ede
Bániczki Ilona
Berkó Sándor
Bókó Letícia
Czétényi Andrásné
Faragó Szimonetta
Kanalas Márió
Kenyeres Krisztián
Kis Csenge
Kovács Brigitta
Oláh Péter
Nagy Róbertné
Nagy Gáborné
Retter Panna
Szacskóné Kovács Orsolya
Szacskó Levente
Szaszkó Dorka
Túróczi Helga
Vágó Jánosné
Viola Kristóf
Zsigmond Tamás

 

Fehér János

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.