2018. június 17. Budapest

2018. június 16-án este kilenc órától másnap hajnali négy óráig tizenkilencezren látogattak ki a Műegyetem előtti budai rakpartra, és próbálták ki a különböző sportágakat. Több százan zumbáztak egyszerre, de emellett még 15 sportágban, például tollaslabdában és utcai fitneszben is kipróbálhatták magukat a látogatók a Mozgás Éjszakáján. Nem maradt ki a futás sem: több különböző távon lehetett indulni, és Olimpiai Ötpróba pontot gyűjteni. A résztvevők megismerkedhettek olyan, nem hagyományos sportágakkal is, mint a lábtoll-labda, a korfball, vagy a magyar fejlesztésű játék, a teqball.

A lábtoll-labdát nagy létszámú újszászi csapat – Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Dobozi Boglárka, Fehér János, Galambos László, Gudics Richárd, Gulyás Adrienn, Harsányi Zoltán, Hornyák Erzsébet, Kanalas Márió, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Kökény Martin, Szacskó József, Szaszkó Dorka, Tóth Gergő, Virág Attila – és három tápióbicskei játékos – Honti Lívia, Lőrincz Bettina, Nagy Máté – képviselte. A Műegyetem R épülete előtt felállított három pályán és a pályák mellett folyamatosan szálltak a labdák. Volt, amikor egyszerre 30 labda is használatban volt. Nagy sikere volt a világító labdáknak.

A sportág ajánlásában, az először lábtoll-labdázók játékba vonásában Bábosik Ádám, Fehér János, Gulyás Adrienn, Hornyák Erzsébet, Kovács Evelin, Szacskó József és a tápióbicskeiek jártak az élen. A többiek a pályákon játszottak az érdeklődőkkel. Mutatták a rúgásokat, a labda érintéseket és magyarázták a szabályokat.

 

Kezdés

 

Az első érdeklődők

 

Profi rúgás

 

Körjáték

 

Csapatjáték

 

Kicsi, de ügyes játékos

 

A zöld csapat

 

Páros Gudics Richárddal

 

A Bábosik Ádám, Kovács Evelin páros az éjszakában

 

Játék párban

 

Ifjú játékosok

 

Szacskó József (zöldben) mindenkinek segített

 

Az egyik legfiatalabb próbálkozó

 

Páros játék

 

A világító labda

 

Éjszakai játék

 

Három pályán lehetett lábtoll-labdázni

 

Tessék választani!

 

Labda választás

 

Hajnali csapatjáték

 

Játék Virág Attilával

 

Akció a hálónál

 

Hajnali mérkőzés

 

Hajnali kettőkor Kunics Réka is megérkezett

 

Játék a lábtoll-labdás sátor előtt

 

Hajnali játék

 

Dekázás

 

A lábtoll-labdás csapat hajnali négykor

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Szacskó József

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.