2018. május 25. Budapest

Elmosta az eső a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztó első napját. Már a kezdéskor nagy zápor zúdult a Merkapt Sportközpontra, utána pedig változó intenzitással délután kettőig esett az eső. A sátrakban, a fedett helyeken lévő sportágak valamivel kedvezőbb helyzetben voltak, mint a szabadtériek, de a kedvezőtlen időjárás az ő látogatóik számát is jelentősen csökkentette.

A lábtoll-labda, a sepak takraw és a shuttleball bemutatására az újszászi VVSE nagy csapattal – Bakó Lili, Bábosik Ádám, Berkó Sándor, Fehér János, Galambos László, Galambos Lászlóné, Galambos Levente, Gudics Richárd, Kanalas Márió, Kenyeres Krisztián, Kiss Milán, Konka Tímea, Kovács Enikő, Kovács Evelin, Sebők Roland, Vidák Armand, Virág Attila – utazott Budapestre. A vonatról leszállva a nagy záport a vasúti váróteremben igyekeztek átvészelni. Az eső csendesedéskor útnak indultak, de mire a helyszínre értek, alaposan eláztak.

A pálya felállítása után sokáig kellett várni az első érdeklődőkre, de aztán mindig volt néhány bátor vállalkozó, aki kipróbálta a „vízi lábtoll-labdát", majd a toll-labdák szétázása után a shuttleball lett a kedvenc.

A színpadi bemutatón szinte az egész csapat részt vett. Végre száraz helyen lábtoll-labdázhattak. A sportágról, a szabályokról Fehér János kérdezte a speaker, majd a bemutató befejezése után Kovács Evelin válaszolt ügyesen a riporter kérdéseire

 

Lábtoll-labda, sepak takraw és shuttleball

 

Várokozás a jó időre

 

Esős bemelegítés

 

Elázva

 

Sebők Roland a szepatakával

 

Esős rúgás

 

Rúgás kabátban és kapucniban

 

Galambos Levente

 

Az eső nem volt akadály

 

A shuttleball jobban bírta az esőt, mint a lábtoll-labda

 

Kovács Evelin

 

Gudics Richárd alaposan megázott

 

Shuttleball esőben

 

Nem féltek az esőtől

 

A színpadon

 

Indiánozás

 

Gudics Richárd térdezése

 

Bábosik Ádám

 

Játék száraz helyen

 

Galambos László talpalása

 

Vidák Armand talpalása

 

Kovács Evelin játék közben

 

Kovács Evelin nyilatkozat közben

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Kenyeres Krisztián

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.