2019. március 30. XXI. forduló

Újszász – Karcag 1-2 (0-1)
Újszász, 80 néző. vezette: Dobó Sándor

Újszász: Kovács György – Jánosik Sándor, Nagy Krisztián, Szabó Attila, Veréb Dániel, Gazdag Gyula, Balázs Mihály (Veréb Viktor), Szűcs Dénes, Rentler Milán, Pongrácz Martin, Kovács Tamás (Paplanos Ádám)

Góllövő: Paplanos Ádám (80. perc)

 

Paplanos Ádám Balázs

 

Két vesztes mérkőzés után a jó formában lévő Karcagot láttuk vendégül a 21. fordulóban. Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, ennek ellenére nem sok helyzet alakult ki a kapuk előtt. A legnagyobb lehetőség részünkről Kovács Tamás előtt adódott még 0-0-ás állásnál, de csatárunk védővel és kapussal a „nyakában” csupán a kapufát találta el. A 27. percben egy karcagi szöglet után kontratámadást vezethettünk (volna), amelyből labdavesztés, majd ellenkontra támadás lett, amit nem tudtunk levédekezni, így a vendégek Györgyfi révén megszerezték a vezetést. A gól után még jobban érezhető és látható volt ellenfelünk magabiztossága és önbizalma, és egyértelművé vált, hogy nagy fordulatra lenne szükség játékban és elsősorban helyzetkialakításban ahhoz, hogy fordítani tudjunk. Az esélyt megkaptuk hozzá. A 42. percben egy fölösleges szabálytalanság után a játékvezető kiállította a karcagiak csatárát. Ez azt jelentette, hogy egy teljes félidőt emberelőnyben játszhattunk. Sajnos, az ilyenkor „szokásosnak” mondható nagy rohamok és gyors egyenlítés helyett az 50. percben mi kaptunk újabb gólt, amellyel még nehezebb helyzetbe kerültünk. Már csak azért is, mert a továbbiakban sem volt érezhető, hogy többen lennénk a pályán, és szinte semmi veszélyt nem jelentettünk ellenfelünk kapujára. A 80. percben aztán mégis sikerült begyötörni egy gólt, ami után nagy rohanásba kezdtünk, beszorítottuk ellenfelünket, de sajnos az egyenlítés már nem jött össze. A következő fordulóban Mezőtúron lépünk pályára.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.