2021. január 11-én rendezték a 2020-as Év Sportolója Gála díjátadóját, amelyen három kategóriában hirdettek győztest. A Magyar Sportújságírók Szövetségének döntése értelmében a nézők nélkül tartott rendezvényen  az Év férfi Sportolójának díját Szoboszlai Dominik labdarúgó vehette át. Ezzel Szoboszlai az első, aki csapatjátékosként lett az év sportolója. Új kategóriaként bekerült az Év sportpillanata is a gálába, ezt is Szoboszlai Dominik kapta az Izland elleni góljával. A magyar válogatott középpályása az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjében 1-1-es állásnál az utolsó percben rúgott gyönyörű gólt, amivel eldőlt, hogy a magyar csapat is kijutott az Eb-re.

Az Év női sportolója a szolnoki születésű Karakas Hedvig cselgáncsozó lett, aki az 57 kilogrammos súlycsoportban Európa-bajnoki címet nyert 2020-ban. A 30 éves magyar versenyző a döntőben az egyik legnagyobb sztárt, a portugál Telma Monteirót győzte le intésekkel egy nyolc percig tartó döntőben. Karakas az első dzsúdós, aki az Év Sportolója lett.

Az Év Csapata a magyar labdarúgó-válogatott lett. (Forrás: Facebook)

 

 

Gyermekkorában Karakas Hedvig többször járt Újszászon, mint a Szolnoki Sportiskola teremlabdarúgó-csapatának legkisebb és legfiatalabb tagja. 9 évesen gólt is rúgott az újszászi  női teremlabdarúgó bajnokságon. Edzői tehetséges labdarúgónak tartották, de ő inkább a cselgáncsot választotta. Eredményeihez, év sportolója díjához gratulálunk. Újszászi szereplésére az Újszászi Híradó 1999. januári, februári és márciusi számában megjelentekkel emlékezünk.

1998. december 19-én két újszászi és két szolnoki csapat részvételével a női bajnokság is megkezdődött.

SZVS II. – Gimnázium 5-3 (2-2)
Góllövők: Várhelyi Enikő (4), Karakas Hedvig (1), ill. Földi Renáta (2), Kasza Eszter (1). Fordulatos mérkőzésen nyert az SZVSI a lelkes gimnazisták ellen.

Hajcsatok – SZVSI II. 4-3 (0-1)
Góllövők: Sándor Judit (3), Nagy Zoltánné (1), ill. Pap Anita (1), Nagy Zsuzsanna (1), Szajkó Ágnes (1).
Már 3-2-re vezetett a SZVSI, de az utolsó percekben a Hajcsatok fordítani tudott.

Női bajnokság VI. forduló, február 7. Játékvezető: Gulyás Zsolt

SZVSI II. – Gimnázium 9-5 (4-2)
Góllövők: Horváth Andrea (4), Nagy Zsuzsanna (2), Vincze Tünde (2), Tacsi Edit (1), ill. Nagy Krisztina (3), Földi Renáta (2). Kiállítva: Tacsi Edit 2 perc.
A rutinosabb szolnoki csapat megérdemelten nyert az ügyesen játszó gimnazisták ellen.

Hajcsatok – SZVSI I. 10-5 (4-4)
Góllövők: Sándor Judit (6), Nagy Zoltánné (2), Barta Imréné (1), Szabó Imréné (1), ill. Lukács Éva (4), Gangl Viktória (1).

A bajnoki címért 9 góllal kellett volna nyernie a Hajcsatoknak. Az első percekben úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog. Pillanatok alatt 4-0-ra vezettek. Az SZVSI I. fiatal játékosai 4-4-re egyenlítettek, és a II. félidőben is megakadályozták a nagy gólarányú győzelmet.

 

A női bajnokság végeredménye
1. SZVSI II. 6 5 - 1 46-23 15
2. Hajcsatok 6 5 - 1 41-21 15
3. Gimnázium 6 1 - 5 21-40 3
4. SZVSI I. 6 1 - 5 21-46 3

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.