2021. március 28-án rangadót játszottak az asztalitenisz NB III-as csapatbajnokság Dél-Alföld csoportjában. Az első helyen álló, az őszi szezonban veretlen Kiskunmajsai AC I. csapatát fogadta az egy vereséggel második Újszászi VVSE. A múlt év szeptemberi összecsapáson 11-7-re a kiskunmajsaiak nyertek. Visszavágás esetén még a bajnoki címre is lehetett volna esély. Egy döntetlennel pedig bebiztosíthatta volna a második helyét az újszászi gárda.

 

Fotó: Fehér János

 

Kiskunmajsa Fülöp Szilvia, Varga Károly, Tanács Dóra, Mészáros Béla összeállításban állt asztalhoz. Varga Károlyt az őszi fordulókban senki sem tudta legyőzni, eredményesen játszott a korábbi fordulókban az ifjúsági válogatott Fülöp Szilvia és a serdülő válogatott Tanács Dóra is. A negyedik játékos, a 69 éves Mészáros Béla volt. A szenior korú szabadkai játékos komoly játékos múlttal rendelkezik. Sok éven át jugoszláv válogatott volt. A Surbek, Stipancsics, Kalinics, Csordás, Klampár, Jónyer, Gergely korszak egyik ismert alakja. 1976-ban a Haifában (Izrael) rendezett Főiskolai VB-n egyéniben 2. helyezést ért el. 1981-ban jugoszláv bajnokságot, 1981-1982-ben Európai Csapatbajnoki címet szerzett a Szabadkai Szpartak színeiben. Hétszeres Balkán bajnok. 1982-ben a Budapesten rendezett Asztalitenisz Európa-bajnokságon a Kalinics, Karakasevics, Mészáros, Surbek, Stipancsics összeállítású csapat tagjakén Eb bronzérmes volt. 12 évig játszott a Bundesliga I-ben. Az asztalitenisz mellett kiválóan sakkozik, FIDE mester.

Újszász Bene László (mindössze két mérkőzést vesztett ősszel), Koroknay Tamás, Katona Csaba, Leskó László összeállításban akart visszavágni a kiskunmajsaiaknak.

A kezdés reménykeltő volt. 3-1-re nyert a Bene-Koroknay és a Katona-Leskó páros is. A 2-0-ás előnyt az első két egyéni megnyerésével egyenlítették ki a vendégek. Fülöp – Bene 3-1, Varga – Koroknay 3-1. Katona Csaba és Leskó Lászó győzelemeivel 4-2-re ismét Újszász vezetett. Kiskunmajsa megint egyenlített. 4-4. A folytatásban az idegesen játszó, látási problémákra panaszkodó Bene László elszenvedte második vereségét. Koroknay sem bírt a jól támadó, serdülő válogatott Tanács Dórával. Katona Csaba nagy küzdelemben 3-2-re nyert a veterán Mészáros Béla ellen. Leskó László szoros mérkőzésen verte a kellemetlen stílusú, élesen nyeső, védekező Fülöp Szilviát, és 6-4-re újra Újszász vezetett. Koroknay Tamás két nyert meccsével nyolc győzelemig jutott Újszász. A döntetlenhez hiányzó kilencedik győzelmet senki nem tudta megszerezni, sem a Bene László helyére becserélt Kovács Szilárd, sem a többiek. Leskó László kezében sokáig ott volt a döntetlen. 3-2-re bukta az utolsó mérkőzését az így négy meccset nyerő Varga Károly ellenében, ami Kiskunmajsa 10-8-as győzelmét és nagy valószínűséggel bajnoki címét jelentette.

Újszász nagy lehetőséget szalasztott el. Nincs még veszve azonban semmi. Jászberény legyőzésével kell majd megszerezni a második helyet.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.