Farkas Lilla, az Újszászi VVSE vb bronzérmes, válogatott lábtoll-labdázója duatlonban és triatlonban is a magyar élmezőnyhöz tartozik. Lilla az abonyi Fergeteg Triatlon Sportegyesületben edz és versenyez aktívan. Edzője az a Medveczky Edit, aki a magyar triatlonozás kezdetén, az 1980-as évek közepétől az 1990-es évek elejéig újszászi színekben triatlonozott. Lilla az idei szezonban különösen sok versenyen vett részt, mert elsődleges sportágában, a lábtoll-labdában a járványügyi korlátozások miatt elmaradtak a hazai ranglistaversenyek, a nemzetközi tornák, és csak házi versenyeket rendeztek.

Triatlonban két rövidtávú versenyen (1,5 km úszás - 40 km kerékpározás - 10 km futás) indult Tatán, illetve Balatonkenesén. A tatai verseny rövidtávú országos bajnokság és egyben Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság is volt, ahol korosztálya ezüstérmeseként ért célba. A MEFOB-on iskolája, a Budapesti Corvinus Egyetem színeiben egyéniben harmadik csapatban pedig második helyen végzett. A balatonkenesei versenyen kilencedikként jött ki a vízből, kiváló kerékpározással 32 kilométernél az élre állt, majd futásban tovább növelve az előnyét megnyerte a női futamot.

 

Fotó: Facebook

 

Négy sprint távú triatlont (0,75 km úszás-20 km kerékpározás-5 km futás) teljesített. Kaposváron, Lengyeltótiban, Baján és Fadd-Domboriban is rajthoz állt. Bár neki nem ez a táv az erőssége, a ranglista szempontból sok értékes helyezést begyűjtött. Legjobban korosztályos elsőként Kaposváron ment. A többi helyszínen 4-5. helyen zárta a versenyt. A triatlon szezon elején, harmadik helyezést elérve, a Tereptriatlon Országos Bajnokságot is bevállalta Balassagyarmaton.

A pandémia természetesen hatással volt a duatlonra és a triatlonra is. A hagyományosan tavasszal zajló duatlon versenyeket nem tudták megrendezni a szokott időben, így ezek egy része elmaradt, köztük az abonyi egyesület által Újszilváson tervezett megmérettetés is. Ezért a duatlon versenyeket szeptember végén, október elején rendezték akkor, amikor a versenyzők rendszerint már a pihenő időszakukat szokták tölteni. Ajkán a Rövidtávú Duatlon Országos Bajnokságon (10 km futás-40 km kerékpározás-5 km futás), amely egyben MEFOB is volt, sokáig az első bolyban haladva a harmadik helyet szerezte meg, A veresegyházi sprint távú (5 km futás-20 km kerékpározás-2,5 km futás) ranglistaversenyen második, a balatonboglári országos bajnokságon a negyedik helyen végzett, csupán pár másodperc választotta el a bronzéremtől.

Lilla összességében eredményesen zárta az évet, mind a triatlon, mind a duatlon ranglistán a második helyet szerezte meg a 18-24 éves női versenyzők között. Remélhetőleg a jövő évi versenyein hasonlóan eredményes lesz. Tervei szerint 2021-ben a középtávon (1,9 km úszás-90 km kerékpározás-21 km futás) is kipróbálja magát. Nagyon várja, hogy a lábtoll-labdázás is életre kapjon, és jó erőnlétével sorra nyerje a versenyeket.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.