NB-II Maróczy Géza SE-III (Szeged) – Újszász 5-7
Újszász – Tóth László SE II (Kecskemét) 5,5-6,5

Az NB-II-es csapatbajnokság második fordulójában együttesünk Szegedre látogatott. Az újonc hazaiak ellen csak a győzelem volt elfogadható eredmény, ennek ellenére szoros küzdelmeket hozott az összecsapás, hiszen éltáblásaink: Simonyi, Muhari, Molnár döntetlenben egyeztek meg ellenfeleikkel. A középjáték után azonban néhány táblán esélyes állást alakítottunk ki, így elsősorban középtáblákon Pásztor, Váradi és Farkas is megnyerte mérkőzését. A többi táblán nem kockáztattunk, döntetleneket értünk el, illetve Czeglédi sajnálatos módon vereséget szenvedett.

Győzött: Pásztor, Váradi, Farkas
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Molnár, Takács, Szíjártó, Csízik, Gödöllei és Kovács L.
Vesztett: Czeglédi

 

A következő fordulóban a középcsapatnak számító kecskeméti Tóth László SE tartalék együttesét fogadtuk. A lehető legjobb összeállításban ültünk együtt asztalhoz, ezért mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Sajnos, ezen a napon semmi nem sikerült, ellenfeleink pedig kihasználták hibáinkat, Varga és Pásztor kiélezett állásban rosszat húzott, és meglepetésre vereséget szenvedett. Molnár és Gödöllei szép játékkal győzött, így joggal reménykedtünk a csapat győzelmében. Sajnos, több táblán az előnyösebb állásokat nem tudtuk megnyerni, illetve Czeglédi és Csízik bonyolult állásban vereséget szenvedett. Összességében nagy meglepetés csapatunk veresége, de reméljük, hogy tanulni fogunk a hibáinkból. Sajnos, így lecsúsztunk a dobogóról, és jelenleg csak a 4. helyen állunk.

Győzött: Molnár, Szíjártó, Gödöllei
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Takács, Váradi, Kovács L.
Vesztett: Czeglédi, Varga, Pásztor, Csízik

 

A bajnokság állása a 3. forduló után:

1. Meritum SE Szeged 6 pont (22), 2. TÁKISZ-SE (Kecskemét) 6 pont (20,5) 3. Makó-II 5 pont (19,5), 4. Újszász 4 pont (22), 5. Karcag 4 pont (20), 6. Tóth László SE-II (Kecskemét) 3 pont (17), 7. Orosháza 2 pont (17,5), 8. Maróczy Géza SE-III (Szeged), Békés 2 pont (17), 10. Kiskunfélegyháza 2 pont (15,5), 11. Gyula 0 pont (15), 12. Szentes 0 pont (13)

 

Szakosztályunk november havi programja:
NB-II 4. forduló Orosháza - Újszász 2018.11.18.

Varga László

 

Szíjártó Csaba: októberi mérlege egy győzelem, egy döntetlen (Fotó: Fehér János)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.