A decemberi jótékonysági műsor után, melyet a Szikrázó Gyémántok (Sparkling Diamonds) szerveztek, ismét egy hasonló estre került sor február 27-én a művelődési házban. Ezúttal a Nosza Mami és a Seniora tánccsoport volt a rendező, élükön dr. Szóró Magdolnával és Krassóiné Gyüre Rozáliával, akik ezt a nagyszerű estét létrehozták.

A farsang hivatalos ideje ugyan már lejárt, de a díszletek és a "körítés" ezt az időszakot idézte. Az érkező vendégeket farsangi fánk fogadta, a műsorvezető Harsányi Judit macska jelmezben konferált.

 

 

Először ismertette az est célját: azon túl, hogy minden vendégnek kellemes élményeket kívánnak nyújtani, a bevételből az igencsak roskatag színpadi függöny felújítását szeretnék megvalósítani. Ennek érdekében fogtak össze mindazon csoportok, amelyek fontosnak tartják a technikai adottságok korszerűsítését is a kultúra ápolása érdekében.

A Nosza Mami nyitótánca

E bevezető után a Nosza Mami lépett színpadra. A Cabaret című musical zenéjére botos - kalapos táncot adtak elő. A közönség hatalmas tapssal jutalmazta a produkciót. A nagymamák után anyuka és kislánya produkciója következett. Magyar Anna Viktória a Nyomorultak című musicalből énekelt el egy dalt, zongorán kísérte Simon Erika.

Az általános iskola néptáncosai

Ezután néptánc következett a harmadik osztályos gyermekek előadásában, Sándor Nóra tanítónő betanításában. A bájos gyermektáncot hálásan fogadták a nézők. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola egy másik műsorszámmal is fellépett, a mazsorettek zászlós gyakorlatával. Betanította Bakó Jánosné.

A középiskolásokból álló UGSZI DANCE (vezetőjük Vágó Bernadett), a Firedance középső csoportja (betanító: Juhász Dóra) modern táncokkal szórakoztatta a közönséget.

Az Együtt Újszászért Egyesület egyik báljára az egészségügyi dolgozók egy mutatós táncot tanultak be. Szerencsére megőrizték pompás ruházatukat, így most felújíthatták Kalinka táncukat, mellyel nagy sikert arattak.

Az orosz után magyar néptánc volt soron. A Nagy Péter táncoktató által vezetett Liliom tánccsoport nyírségi táncokat járt. Csak a feszes műsoridő volt az akadálya annak, hogy megismételjék produkciójukat. Ez az est folyamán több csoporttal is előfordult.

Magyar néptánc után "Magyarország". A dalt nem Oláh Ibolya énekelte, hanem városunk egyik büszkesége, a művészeti díjas Bárdosné Ulviczki Györgyi. A vastaps nem maradt el.

Ezután egy különleges műsorszám következett. Két mixer fiú - Takács Zoltán és Buka Lóránt - csodálatos, színes koktélokat kevert a színpadon a Sparkling Diamonds táncosainak "aláfestésével". A szerencsés nyertesek meg is ízlelhették az elkészült italokat. Több éve, több korcsoportban társastánc-oktatás is folyik településünkön. Először a "kicsik", majd a "nagyok" mutatták be a tanultakat Pusztai Jenő oktató vezényletével. Nem feledhető a Csak Csajok Csapatának (Csa-Csa-Csa) sikeres tánca és a most debütáló hastánc tanfolyamosok, a Kairó rózsái produkciója sem. (Vezető: Varga Henrietta).

A társastánc tanfolyamosok bemutatója

Az előző jótékonysági est szervezői, a Sparkling Diamonds most is kitett magáért. Oroszos táncuk magával ragadta a közönséget.
Az esten a humor is helyet kapott. Az okmányiroda dolgozói - Hartyányi Istvánné és Oláh Gábor - az életből vett mintákra alapozva, de azt kicsit eltúlozva adták elő, mennyi erőfeszítésbe kerül egy aláírás megszerzése.

Ezúttal nemcsak hastáncosaink bátorkodtak színpadra lépni, magukat megmutatni, hanem két idősebb úr is, Ágotai Ede és Ágotai Imre. Az amerikai ír sztepptáncos Michael Flatley paródiájuk hatalmas kacajra bírta a közönséget.

A műsort a társrendezők, a Seniorák zárták, akiknek sikerült férfi partnereket is szerezni, s velük együtt méltó befejezését produkálni a műsornak.

Senorák

Az est ezen része egy dvd vetítésével fejeződött be, amely Piki (Kerekes József) utolsó tv-felvételét tartalmazta (Köszönet érte Hajdú Gábornak). A műsorban beszélt életéről, énekelt, zenélt. Ez egyben bevezetője is volt az ezt követő Piki bulinak. A terem átrendezése és a "beszerelés" után volt zenésztársai ingyenes koncertet adtak, melyet az ott maradt közönség hálás szívvel fogadott, és jókedvűen végigtáncolt. És hogy éhen ne maradjon a nagyérdemű, a rendezők zsíros kenyérrel kínálták a résztvevőket.

A táncot két esemény szakította meg. A tombolahúzás - melyen a támogatók jóvoltából sok nyeremény talált gazdára - és az az aláírásgyűjtés, mely javaslattételül szolgál Piki posztumusz Pro Urbe Újszász díjra való felterjesztésére.

A zsíros kenyér elfogyott, hazamentek a zenészek, de az élmény még sokáig megmaradt.

F. Szekeres Zsuzsa

Fotó: Fehér Judit

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.