Répásiné Rozika önkormányzati képviselő, településképvédelmi tanácsnok asszony támogatásával idén óvodánk is csatlakozott a nagy sikerű Ovikert programhoz.

A program keretén belül az óvoda udvarának egy részét felásták és előkészítették a városi karbantartó csoport tagjai, majd a Képviselő Asszonytól kapott borsó, vöröshagyma és lilahagyma szaporítóanyagot már a csöppségek ültették el az óvónénik és Rozika szakmai irányítása mellett.

A kis veteményeskert ápolása és gondozása ezentúl az óvodai foglalkozások mindennapjainak részét fogja képezni.

Mivel az Óvodai Nevelés Alapprogramjában kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés, a program ennek egyik alappillérét, az egészségtudatos táplálkozási ismereteket is erősíteni tudja.

A szorgos kis kezek nagyon hamar elvégezték a munka dandárját, és bizony sok csöppség mozdulatain meglátszott, hogy rutinos kertészkedőnek számít már a szülők, nagyszülők jóvoltából.

A veteményezés örömét ma a belterületi óvodások élhették át, de a vetőmagok hamarosan megérkeznek a Nagykerti óvodai csoportba is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.03.14.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.