Árvai Alíz vagyok, a Szolnoki SZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma tagintézmény új vezetője. Megbízásomat 2019. július 1-től kaptam a Szolnoki Szakképzési Centrum vezetőségétől. 

Két évtizede tevékenykedem a pedagógus pályán, az újszászi középiskolába 2017. tavaszán kerültem, azóta itt tanítok. Az első perctől magával ragadott az iskola kellemes, családias légköre. Mind kollégáim, mind a diákok felől szeretetteljes, befogadó környezet várt. 

A vezetői posztért kiírt pályázati eljárás során a kollégáim, a szülők, a diákönkormányzat, valamint a település-vezetés támogatását élvezhettem.  Ezúton is köszönetet mondok mindenkinek a segítségért. 

A feladat felemelő, de több készséget igényel. Az igazgatónak manapság egy személyben kell lennie pedagógiai, tanügyigazgatási szakembernek, humánerőforrás-gazdálkodónak és az intézmény gazdasági ügyeit kezelő menedzsernek. Ebben az iskola vezetőségét alkotó igazgató-helyettesek – Kovács Nándorné és Dömök István – nagy segítségemre vannak. Természetesen az intézmény valamennyi dolgozójára számíthatok; mindenki a saját szakértelmét hozzátéve támogatja a munkámat, illetve a zavartalan működést. Ha tágabb környezetünkbe tekintünk, iskolánk és a település-vezetés együttműködése mindenképpen kiemelendő. Dobozi Róbert polgármester napokban tett látogatása során szó esett múltról, jelenről, jövőről. Hálával tartozom neki, amiért az iskola tervezett jövőképének formálásában önzetlen segítségéről biztosított. 

Jelenleg a nyári felújítások és karbantartások zajlanak; több osztályterem festése, parketta rekonstrukciója történik, hogy tanévkezdésre a gyerekek esztétikus környezetben folytathassák tanulmányaikat. Az iskola udvarán a futópálya felújítása, valamint egyéb kertészeti munkák folyamatosak. 

Iskolánk a Szolnoki Szakképzési Centrum tagintézményeként több nyertes pályázatnak is részese. Ennek keretében idén számos IKT-eszköz érkezett hozzánk; új számítógépek, tanulói táblagépek, programozható LEGO-robotok segítségével juthatnak diákjaink a legkorszerűbb ismeretekhez. Ezzel is megtámogatva az élményalapú tanulást, amely a tudás megszerzésének leghatékonyabb módja. 

Modern és kényelmes új bútorok segítik a közösség formálódását az iskola közös tereiben, alkalmat adva a kulturált, jó hangulatú társas együttléteknek. Könyvtárunk idejét múlt bútorzata helyett új polcrendszerrel és könyvkiadó asztallal gazdagodott. A következő tanévtől a könyvtári állomány elektronikus katalogizálását tervezik kollégáim, amivel a kölcsönzés folyamata is gördülékenyebbé válik. Reméljük, hogy az olvasóvá válás folyamatát ezekkel a változásokkal is elő tudjuk segíteni tanulóink életében. 

Iskolánk fő képzési profilja hagyományosan a közlekedési ágazat. Ehhez természetesen hűek maradunk, ám a piaci igények változásai miatt nyitnunk kell újabb területek felé is. Ezekről a képzésekről bővebben az iskola honlapjáról naprakész információhoz juthat az odalátogató. 

Befejezésként hadd idézzem fel egyik legnagyobb úszónk szavait, aki e cikk megírása előtt a kvangdzsui világbajnokságon 400 vegyesen is győzött: „Nagy stábhoz tartozni jó érzés, ahol tudja mindenki, mi a dolga.” (H.K) 

Ebben a győztes csapatmunkában bízva kezdi meg iskolánk is a 2019/2020-as tanévet. 

Árvai Alíz
tagintézmény vezető 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.