Emlékszik, hogyan volt régen? Újszászon is választottak pünkösdi királyt? Mit jelentett pünkösdi királynak lenni? Újszászon mikor bontották le a májusfát? Volt ennek helyi szokása? Pünkösdi királylány is volt Újszászon? A tavaszt milyen módon köszöntötte a helyi lakosság egykor? Milyen volt az egyházi szertartás Pünkösdkor? Mikor volt mise? Volt-e ennek különlegessége? Vannak pünkösdi fotói?

A közelgő ünnep alkalmából kérem, hogy gondolkodjanak el! Emlékezzenek vissza a régi Pünkösdökre! A felidézett emlékeket, fotókat feltölthetik az Újszász régi képeken csoportba

https://www.facebook.com/groups/2059278834115829/

Leírhatják papírra, ha majd nyitva tarthat a Városi Könyvtár behozhatják a könyvtár Helyismereti gyűjteményébe.. Az emlékek idézése ragyogó alkalom lehet arra, hogy unokáiknak a figyelmét városunk hagyományaira irányítsák.

Sz.B.A.

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.