Arra kérjük a lakosságot, hogy idézzék fel a Húsvéttal kapcsolatos emlékeiket! Hogyan zajlottak a nagyhét napjai településünkön évtizedekkel ezelőtt? Mikor mit lehetett dolgozni, enni? Milyenek voltak a nagypéntekek? Milyen böjtös ételeket főztek Újszászon? Emlékszik az ünnepi szentmisékre? Mi volt a húsvéti ünnepi menü? Mikor és hogyan illett locsolkodni? Hogyan zajlott a locsolóbál? Mit adtak a lányok a locsolkodó fiúknak? Emlékszik régi locsolóversre? Vannak fotói ezekről az eseményekről?

Kérjük, hogy írja le emlékeit! Ossza meg fotóit az Újszász régi képeken facebook csoportban, vagy küldje el e-mailben a könyvtárnak: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.. Ha erre nincs lehetősége, akkor majd ha újra látogatható lesz személyesen a Városi Könyvtár, papíron is elhozhatja.

Ne hagyjuk feledésbe merülni közös múltunkat!

Sz.B.A.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.