2023.02.08-án a Szolnoki SZC munkatársai ellátogattak az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolába. Nem titkolt céljuk az volt, hogy megmutassák a pályaválasztás előtt álló 7. és 6. osztályos diákjainknak, hogy a Szolnoki Szakképzési Centrum iskoláiban mivel is foglalkoznak, mit is tanulnak, tanulhatnak tanulóik.

4 helyszínen a következő iskolák mutatkoztak be:

  • a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum Egészségügyi ágazata,
  • a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Postai üzleti ügyintéző szaka,
  • a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum, és
  • a Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikuma.

Az első helyszínen mikroszkópok varázsolták el tanítványainkat. Egy különleges képi világ tárult a gyerekek szeme elé. Néztek tollat, hajszálat, elhullott darazsak lábait sokszoros nagyításban. Saját szemeikkel láthatták a hártyás szárnyakat, az ízelt lábakat, az összetett szemeket. Elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat, és nagyon örültek, hogy a kedves tanárnő nekik ezt megmutatta.

 

 

Különleges helyszínnek bizonyult az informatika terem is, ahol a gyerekek megtervezhették saját kulcstartójukat és élőben, munka közben láthattak 3D-s nyomtatót.

A hirtelen bekövetkező egészségkárosodásokkor az esetek döntő többségében nincs jelen egészségügyi szakember, így a baj felismerése, az állapotfelmérés és a segélyhívás, valamint a segítségnyújtás egyes lépései a jelenlévő laikusokra maradnak. Ezért is nagyon fontos, hogy már gyermekkorban ismerjék meg tanítványaink, hogy hogyan kell eljárniuk ezekben a krízishelyzetekben, hogyan történjen a helyes elsősegélynyújtás. A mai foglalkozáson felkészült szakember segítségével jól szimulálták a gyerekek ezeket a helyzeteket.

S végül a postai ügyintéző szak tanulói bepillantást engedtek számtalan érdekes feladaton keresztül leendő szakmájuk világába.

Köszönjük a Szolnoki SZC munkatársainak, hogy már nem először ellátogattak hozzánk! Köszönjük az igazán érdekes, remek foglalkozásokat, amiken keresztül bepillanthattunk a középiskolákban zajló színvonalas munkába. Jövőre is várjuk őket szeretettel!

Pomázi Melinda
igazgató-helyettes

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.