Az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” kiemelt projekt támogatásával az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában létrejött program célja a magyar köznevelés módszertani fejlesztése és megújítása, illetve a pedagógusok eszköztárának bővítése volt.

A programban megvalósuló tanulási alkalmakat nem hagyományos iskolai tanórákon rendeztük meg, hanem a tanév végét követően - 2021. június 21-től július 3-ig tartó időszakban - 10 napközis és két bentlakásos táborban.

Ebben a két hétben diákjaink érdeklődésükhöz közel álló témákkal foglalkozhattak, élményszerű közösségi alkalmakon gazdagodhatnak érdekes-értékes ismeretekkel.

Táboraink témái a következők voltak:

  • Digitális világ, tudatos médiahasználat, digitális alkotás
  • Művészeti nevelés
  • Életvezetés, családi életre nevelés, közösségi szerepvállalás
  • Közlekedés, KRESZ, sport, egészségre nevelés
  • Nemzeti és kulturális identitás – hagyományőrzés, anyanyelvápolás

Pomázi Melinda
intézményvezető-helyettes

 

Fotó: Fehér János és Kovács Brigitta

 

A június 21-től június 25-ig tartó sporttábort Tóth Gábor vezette, aki az első nap délutánjára Fehér Jánost hívta meg egy lábtoll-labda történeti előadás megtartására. A közel harminc éve a lábtoll-labdással foglalkozó előadó először labdagyűjteményének értékes és különleges darabjait mutatta meg: az első labdát, amely 1993 januárjában érkezett Újszászra, a zsonglőr és versenylabdákat és a rokon sportágak labdáit. A különböző színű, a különböző formájú és anyagú labdákat ki is próbálhatták az érdeklődők. A labdákkal való ismerkedés után rövid sportágtörténet és szabályismertetés következett. A szabályokat a hallgatóság elég jól ismerte, mert a testnevelés órákon, sportfoglalkozásokon a többség már lábtoll-labdázott.

A tábori lábtoll-labdázás az iskola legjobb lábtoll-labdázói közé tartozó Jónás Károly Krisztián és Konka Dániel bemutatójával folytatódott. Ők a különböző rúgások és labdaérintések bravúros bemutatásával, zsonglőrködéssel, kétlabdás játékkal, talpalásokkal és ollózásokkal káprázatták el táborozó társaikat.

A táborozóknak Tóth Gábor Farkas Lilla és Kovács Brigitta segítségével két versenyt szervezett. Az „egy életig tartó” nagy indián játékban kétszer is Konka Dániel bizonyult a legjobbnak. A sorsolásos párost – a továbbjutó párosokat minden forduló után újra sorsolták – a Jónás Károly Krisztián, Bubori Hajnalka duó nyerte. A döntőben a Fajkó Márk, Oláh Barnabás párost győzték le 21-12-re.

Fehér János

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.