Tisztelt Olvasók! 

Visszatérve a legutóbbi cikkem záró mondatához, amit viccesen kezeltem, az akkori helyzetben egy nehéz problémát, a szúnyoggyérítést takarta. A gyérítést az önkormányzat április 26-ára rendelte meg, amit nem teljesítettek, és ennek pótlása csak május 3-án történt meg. Azóta május 23-án volt szúnyoggyérítés, ami szerintem nagyon jól sikerült. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a Katasztrófavédelmi Igazgatóság országosan évi két alkalommal végzi ingyenesen. A többi alkalmat a városnak kell megrendelni, de ez is konzorciumban történik, vagyis amikor a járás legtöbb településének megfelelő. 

Tisztelt Olvasók! 

A másik gyakran felmerülő kérdés a jelenleg folyó belvízfejlesztési projektünkkel kapcsolatos. Ez a pályázat nagy segítségünkre van, de tudtuk előre azt is, hogy nem fog megoldani minden problémát. A tavaszi nagy esőzések alkalmával szembesültünk azzal, hogy a korábban kiépített belvízelvezető csatornáink – ami elsősorban az Abonyi úti szakaszt illeti – nem működnek megfelelően. 

Ezért a nyár folyamán mindenféleképpen szeretnénk elérni, hogy a csatornarendszerünket átmosassuk, illetve ahol szükséges, annak javítását is elvégezzük. 

Remélem, hogy mindazon édesanyák és édesapák, akik részt vettek a városi anyák és apák napi ünnepségen, jól érezték magukat, és jókedvűen tértek otthonukba. Köszönöm a szervezők és a szereplők hozzáállását és munkáját. 

Tisztelt Olvasók! 

Minden hónapban nagyon sok minden történik, jó és rossz is, most egy rossz dolgot szeretnék Önökkel megosztani. A hónap elején kaptuk a hírt, hogy a Zagyvaparti Idősek Otthona kastély épületének homlokzata viszonylag nagymértékben leomlott. A hiba elhárítását statikus bevonásával megkezdtük. 

Tisztelt Olvasók! 

A május a megújulás hónapja, és ebben a hónapban ünnepeltük a gyermeknapot is. Minden intézményünkben előtérbe kerültek fiataljaink (bölcsőde, óvoda, általános iskola), és az ünnep zárásaként egy közös délutánt szerveztünk a településen élő gyermekeknek. Jó időben, eső nélkül tudtuk a gyermeknapi ünnepséget megrendezni, mely minden résztvevő számára jól telt. 

A májusi rendezvények sorában másik kiemelkedő esemény Palics testvértelepülésünk meghívásának teljesítése volt, amelyen Újszász városát két házaspár képviselte. Nagy Zsolt képviselőtársunk és felesége, illetve Dobozi Róbert és felesége képviselte településünket az Orbán napján tartott településnapjukon. Küldöttségünk megkoszorúzta Palics volt polgármesterének, Nyers Antal barátunknak a sírját. Nyers Antal nagyon sokat tett a két település kapcsolatának kiépítésében, és döntő szerepet játszott abban is, hogy felvettük a testvér települési kapcsolatot. Antal, nyugodj békében! 

Tisztelt Olvasók! 

– A belvízfejlesztési projektünk jól halad, a vállalt határidőre, 2018. október 31-ére elkészül és átadásra kerül. 

– Az egészségügyi központunk építése lassan elkezdődhet. Az elmúlt időszakban a legtöbb munkát ez a projektünk adta, hiszen a megítélt támogatás összege és a műszaki tartalom költsége nem volt közös nevezőn. 

Örömmel osztom meg azt az információt, hogy a projekt közbeszerzése lezárult, a kivitelező kiválasztása megtörtént (BOLAX Kft. Szolnok), a vállalkozási szerződést is megkötöttük, a munkaterület várható átadása 2018. június 11. A kivitelezés várható befejezése 2018. december 31. 

– Mint ahogy korábban már jeleztem, az egészségügyi központ költségvetésébe a régi orvosi rendelő felújítása nem fért bele. Ezt a tervezett munkát a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton próbáljuk megnyerni. Az erre beadott pályázatunk hiánypótlása megtörtént. A döntésre várunk. 

– Zöld város (településközpont). A tervezési munkák befejeződtek, a kiviteli tervek rendelkezésünkre állnak. A közbeszerzési eljárás indítására készülünk. 

– Energetikai pályázat (napelem). Ebben a projektben három intézményünkön helyeznénk el napelemet, a Zagyvaparti Idősek Otthonára, a Bajcsy-Zs. úti óvodára és az Erkel F. úti bölcsődére. A korábbi problémák megoldódtak, így a beruházás közbeszerzéssel indul. 

– Zagyva Ökopark. Ez a fejlesztés Szászberek, Zagyvarékas és Újszász konzorciumában valósul meg. Jelen pillanatban folynak a tervezési munkák, és a belső műszaki tartalom egyeztetése zajlik. 

– Közterületi utak fenntartása. Ez a projektünk is konzorciumban zajlik, az említett két településsel közösen. A projekt belső műszaki tartalmának egyeztetése folyik az irányító hatósággal. Alapvetően mezőgazdasági gép, traktor beszerzésére és tartozékok vásárlására irányul a projekt. 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. 

Molnár Péter
polgármester 

 

Jutalmazott labdarúgókkal és edzőkkel az ÚVVSE küldöttgyűlésén
(Fotó: Fehér János)

 

Belvízelvezető csatornaépítés a Kossuth úton
(Fotó: Fehér János)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.