Tisztelt Olvasók!

A hónap elején egy örömhírt kaptam, mely arról szól, hogy a régen beadott egyik pályázatunk nyert. A Nemzeti Sportközponttól kapott levél tartalma szerint városunk 2 db sportlétesítményre kapott támogatást. Az egyik egy sportpark, amely az eredeti tervek szerint a sportcsarnok KTSZ felőli részén lesz, a másik pedig egy 200 fm-es futókör, amely a korábban megvásárolt ún. Normann-féle telken lesz megépítve. Ami picikét zavaró a mostani időszakban, hiszen az elmúlt években minden pályázat 100 %-os támogatásban részesült, hogy ehhez a városi önkormányzatnak 5 millió forint önerőt kell biztosítani. Ettől függetlenül én magam is nagyon örülök e két beruházásnak, hiszen a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak egy olyan létesítményt tudunk nyújtani, amely a mindennapi testnevelés miatti kapacitásbővítést is megoldja, illetve gyermekeinknek nem kell a Kárpát úton tartani a testnevelés órát.

A hónap elején szintén két nagyszerű rendezvényen vehettünk részt. Az egyik a városi nőnap rendezvénye volt, a másik – talán kicsit ünnepélyesebb keretek között – az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megrendezett városi ünnepség. Bár eltérő hangulatú rendezvényekről van szó, mégis a magam részéről azt tartom kiemelkedőnek, hogy mindkettőt nagyon sokan látogatták. Köszönöm a rendezvényen résztvevők illetve a rendezők munkáját, hiszen a nőnapi mulatságon nagyon jó hangulat uralkodott, míg nemzeti ünnepünkön méltóan és közösen ünnepeltünk. Már híre ment annak, hogy településünkön a nemzeti megemlékezést nem a politikusok, hanem diákok tartják. Köszönöm a Rózsa Imre Középiskola tanulóinak, illetve a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak és felkészítőinek munkáját.
Tisztelt Olvasók!

A hónap során realizáltuk azt az adásvételi szerződést, melynek keretében 4 db Fecske úti ingatlant adtunk el. A bevétel az önkormányzat költségvetési forrásait bővíti.

Tisztelt Olvasók!

Bár nem tartott sokáig, mégis azt hiszem, mindannyiunk számára meglepetés volt a váratlan tél, amikor már a tavaszt vártuk. Úgy gondolom, hogy ismételten meg kell dicsérnem mindazokat, akik az utak és járdák megfelelő állapotba hozásán dolgoztak.

Apropó: utak! Akik itt élnek, jól tudják, és tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy településünkön még mindig elég sok olyan út van, ami nincs leaszfaltozva. Már korábban is jeleztem, hogy általában erre a feladatra az elmúlt időszakban nem volt pályázati kiírás. Ezért most azon gondolkodunk vezetőtársaimmal, hogy a költségvetés terhére vegyünk fel olyan hitelt, ami a még rossz minőségű útjainkon tudna segíteni. A jelen pillanatban egy ilyen hitel felvételére van lehetőségünk a költségvetési számok alapján, de ehhez meg kell szereznünk a Magyar Állam jóváhagyását is. Ez a gondolat még nem volt testületi ülés előtt, de jelen pillanatban nem látok más megoldást, amely az itt élőknek jobb minőségű közlekedést és jobb minőségű életteret kínálna. Gond volt az elmúlt időszakban a 3122-es számú közlekedési utunk sorompó előtti szakaszával, hiszen ott egy igen nagyméretű, balesetveszélyes kátyú alakult ki, amit a Közútkezelő Jászberényi Üzemmérnöksége a bejelentésünk után kijavított.

Tisztelt Olvasók!

Kollégáimmal együtt nagyon sokat dolgozunk a már megnyert pályázataink indításával. Sajnos, az előkészítésnek még most sincs vége. Az egészségügyi központ építésével kapcsolatosan várjuk a Magyar Államkincstár, illetve az irányító hatóság jóváhagyását arra, hogy a rendelkezésre álló forrás miatti műszaki tartalom-változást hagyják jóvá. A belvízi pályázatunk kivitelezése folyik. Úgy gondolom, ez a beruházás határidőre befejeződik. Amit kérek az érintett lakosoktól, hogy ha problémát tapasztalnak a kivitelezés során, jelezzék nekem vagy munkatársaimnak, mert így nagyon gyorsan tudjuk orvosolni a panaszukat. A harmadik nagyobb beruházásunk, amely a Zöld Város címet viseli, és a településközpont kialakításáról szól, most tart abban a fázisban, hogy lassan megkapjuk a kiviteli terveket, és a kiviteli költségvetést is, melynek előzményeként nagyon sok menetben egyeztettünk a tervezőkkel, hiszen a megváltozott viszonyok miatt itt is egyenesbe kellett hoznunk a forrást és a műszaki tartalmat.

Tisztelt Olvasók!

Az elmúlt néhány napban nálunk is a víz az úr. A hónap végén elrendeltem a II. fokú belvízvédelmi készültséget, melynek nyomán a Káposztás-ér szivattyúzása megkezdődött. Amennyiben a Zagyva folyó vízszintje nem emelkedik, illetve nem lesz nagyobb eső, úgy a húsvétot nyugodt körülmények között tudjuk majd eltölteni.

Ugyanígy több gondot okozott az elmúlt napokban a szennyvízelvezető rendszer is. Egy 24 órán belül több bejelentés is érkezett hozzám, hogy a település egy-egy részén buzogva folyik ki a szennyvíz. A VCSM Zrt.-vel nagyon jó a kapcsolatunk, így a beérkezett információk után azonnal tudtunk ezen ügyekben elhárítást végezni. És a harmadik vizes téma, amit Önökkel megosztok, hogy a hónap utolsó napjaiban a polgármesteri hivatal bejövő vízcsöve eltörött. Jelen pillanatban nem használhatók a vizesblokkjaink, ami nemcsak nekünk okoz kellemetlenséget.

Tisztelt Olvasók!

Április elején – ahogyan Önök is jól tudják – országos választás lesz. Ennek a hatását az utóbbi időszakban gondolom nemcsak én, hanem sokadmagammal nehezen éljük meg, hiszen nem mondok vele nagyot, ha kijelentem, hogy a kampány nagyon eldurvult. Arra kérek mindenkit, hogy ne az ellenfelet keressék egymásban, hanem inkább azt, ami összeköt bennünket. Ezért azt is kérem Önöktől, hogy ha tehetik, feltétlenül menjenek el szavazni, éljenek ezzel a jogukkal!

Tisztelt Olvasók!

Gondolom, azzal sem mondok újat, hogy a mindennapi életünk nagyon felgyorsult. Hiszen nemsokára ünnepeljük a majálisi városi rendezvényünket, és közvetlen utána az édesanyákat. Ezúton hívok meg mindenkit, elszármazottat, rokont és ismerőst, hogy a megtartandó két ünnepségünkre jöjjenek el, szívesen látunk mindenkit!

Molnár Péter
polgármester

 

A gobelin kiállításon (Fotó: Barta Imréné)

 

Koszorúzás (Fotó: Barta Imréné)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.