Amikor öt évvel ezelőtt Molnárné Hegedűs Krisztina intézményvezető asszony megkeresett azzal az ötletével, hogy egy egész estés gála keretében városunk valamennyi óvodásának szereplésével zenés-táncos műsort adjanak elő, bevallom nem nagyon tudtam elképzelni, hogyan is fog működni ez a gyakorlatban.

Azután kezdetét vette a hónapokon át tartó felkészülés: a zeneszámok kiválasztása, a koreográfiák és jelmezek megtervezése és elkészítése, no meg a sok-sok próba, mely mind egyetlen cél felé vitt közelebb - megmutatni országnak - világnak, hogy mennyire ügyesek és okosak az újszászi óvodások.

Már az első Ovigála is teltházas előadás mellett, fergeteges sikert aratott. A covid okozta egy éves kényszerű kihagyást leszámítva, ez a siker máig töretlen, így a IV. Újszászi Ovigála lassan fogalommá vált közel és távol.

Az óvodai csoportok produkciói mellett a műsor elengedhetetlen része az óvónők tánca is, de a legnagyobb sikert kétségtelenül a szülő- gyermek táncok okozzák minden évben.

Idén sem volt ez másképpen, csak az eddig megszokott siker most lavinává duzzadva az egész országot körbeszáguldotta.

Az anya- fia és apa- lánya táncokról készített videóimat alig 48 óra leforgása alatt mintegy 600.000- en nézték meg.

Büszke vagyok óvodánk minden dolgozójára, de kiváltképpen büszke településünk valamennyi óvodására, akik ezt a felejthetetlen estét sok-sok munkával és kitartással idevarázsolták elénk.

Köszönöm a szülőknek is a kitartást és a fellépő szülőknek a bátorságot!

Ismét egy olyan rendezvényen vagyunk túl, mely településünk jó hírét vitte, öregbítette.

Forrás: facebook | Dobozi Róbert | 2024.04.28.

Videók megtekintése: 

Anya-fia tánc a IV. Ovigálán Újszászon

Apa-lánya tánc a IV. Ovigálán Újszászon

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.