A teljes felületén elkorhadt faszerkezet helyébe Ausztriából rendelt szárított vörösfenyő gerendák kerültek beépítésre, a járófelületet csúszásmentes tömör WPC lécekből alakítottuk ki.

A beruházás teljes összköltsége megközelíti a 3.000.000 Ft-ot.

A hídszerkezet rossz állapota miatt nem tudtunk tovább pályázati forrásra várni, így végül a forrást teljes egészében Önkormányzatunk, önerőből biztosította. Köszönöm Czétényi Krisztián gyors és precíz munkáját, valamint Tolvaj József képviselő figyelmét, aki a hídszerkezet gyorsan romló állapotára hívta fel a figyelmem.

A közlekedési műtárgyat kedden délután Kimák Gyula műszaki ellenőr közlekedésre alkalmasnak minősítette, így azt a mai napon megnyitjuk a közforgalom előtt. Régi hagyomány, hogy az elkészült új hídon először egy teli söröshordót gurítanak végig, melynek tartalmát azután a hidat építő mesterek fogyasztják el. Kicsi hídhoz a kicsi hordó is illik, de a hagyományt mi sem felejtettük el! 5 literes hordóban minőségi német sört ajánlottam fel erre az alkalomra, amivel valószínűleg nagyon jól jártak a mester barátai, hiszen saját bevallása szerint ő sosem iszik alkoholt.

Bízom benne, hogy az újonnan átadott gyaloghidunk hosszú évtizedeken keresztül fogja biztonsággal szolgálni városunk lakosságát!

 

Fotó: facebook

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.