Az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület 2019. július 8. és július 12. között az idén is megrendezte nyári napközis sport és szabadidő táborát. A már több éves hagyományokra épülő táborunk új helyszíne, a Nagykerti Sport- és Szabadidő Központ volt.  

Táborunk célja a sport, illetve a közösséghez tartozás szeretetének erősítése, a sportra nevelés, különböző sportok bemutatása, a nyári szünidő hasznos eltöltése volt. A tavalyi évhez hasonlóan idén is naponta 7 óra és 17 óra között vártuk változatos, színes programokkal a gyermekeket.

Egész héten kellemes nyári időben tölthettük el az élményteli perceket – az Újszásztól kezdve, Szolnokon át, Tiszajenőről érkező – szép számmal részt vevő gyerekek között.

 

Google Photos

 

A különböző közkedvelt sportok – önvédelem, tánc, foci, kosárlabda, lábtenisz, tollas, pingpong, lábtoll, lövészet, stb. – kipróbálása mellett reggeli torna, kézműves foglalkozások, játékos sportvetélkedők, kincskeresés, vizes játékok, métázás és Ki Mit Tud? tette aktívvá a gyermekek életét ezen a héten. Sőt egyik délután a betonozott focipályán egy kisebb „exatlon” pályát is sikerült kiépíteni nekik, melyet nagy élvezettel teljesítettek a fiúk és a lányok. A visszajelzések alapján hatalmas élmény volt a részt vevő gyerekeknek a Hajdú Gyuszi bácsiéknál tett tehenészet meglátogatása. Itt aztán volt traktorozás, bálán szaladgálás, állatsimogatás és sok-sok érdekes dolog, mely a mai gyerekeknek már kissé idegennek számít. Nagyon szépen köszönjük ezt a csodás élményt a Hajdú családnak. Ha lehetőségünk lesz rá, jövőre is visszatérünk.

Lehetőségünk volt a Városi Könyvtárba is ellátogatni, ahol a Szamóca Bábcsoport előadását néztük meg. Nagyon szépen köszönjük, hogy megnézhettük ezt a kedves előadást.

Idén is ellátogattak hozzánk a Szolnoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai, akik az internet használat és a nyári fürdőzés veszélyeiről tartottak nagyon érdekes előadást. Az előadók a gyerekeket bevonva, konkrét példákkal illusztrálták a veszélyhelyzeteket. A gyerekek aktívan és figyelmesen hallgatták a hasznos előadást. Ezt követően interaktív játékokkal játszhattak az udvaron a srácok, amelyek szintén nagy sikert arattak a körükben.

Még ugyanezen a napon látogatott meg minket az Életjel önkéntes mentőcsoport vezetője, Túri László Smiley nevű kereső kutyájával. Először szintén nagyon érdekes, élő példákkal érdekessé tett elméleti részt hallgathattak meg a gyerekek a katasztrófahelyzet során követendő magatartási etikettről, majd kereső quaddal tartott László nekik bemutatót. Smiley-nál népszerűbb már csak az volt, amikor a quadon is utazhattak. Természetesen a végén közös fotó is készült, így örökítve meg ezeket az izgalmas perceket.

Szerdán Jászboldogházán strandolt a kis csapat. Délelőtt még nem volt túl szép az idő a strandoláshoz, de ebéd után lenézett ránk Szent Péter, így jöhetett a vizesjáték vetélkedő, az úszóverseny, játék és fürdőzés a medencében, majd a megérdemelt lángos hatalmas mennyiségben.

Utolsó nap megrendeztük a tábori lábtenisz bajnokságot. A bajnokságban mindenki kivétel nélkül részt vett, fiúk-lányok egyaránt. Minden résztvevő érmet kapott. A fiúk nagyon ügyesnek bizonyultak, természetesen fiú páros győzelmével – Péter Gábor és Szentpéteri Tamás – zárult a bajnokság, de kiemeljük, hogy 3. helyezést Szabó Orsolya és Rézsó Regina párosa ért el. A 2. helyen Vidák Norbert és Péter Tamás végzett. Gratulálunk! A játékvezető Földi János volt. Ezúton is köszönjük segítségét.

Utolsó nap került sor a Ki Mit Tud?-ra is, melyen megmutathatták a gyerekek sokoldalúságukat és ügyességüket. Meglepő módon nagy lelkesedéssel készültek a gyerekek. Volt, aki táncbemutatóval készült, volt, aki énekelt, vagy a sport területén mutatta meg tehetségét. A zsűri kiemelte a tiszatenyői kisfiú, Zsoltika produkcióját, aki otthon, a tábor utáni idejében készített tollaslabdázásról készített kisfilmjével nyűgözte le őket. Köszönjük mindenkinek a színvonalas előadást és a lelkes felkészülést!

Az utolsó nap lévén közösen átbeszéltük a hetet. Mindenki véleményt mondhatott a táborban eltöltött hétről, a programokról, társaikról, nevelőikről. Tanulságos volt, hogy szinte kivétel nélkül a tehenészet látogatása és az Életjel önkéntes mentőcsoport látogatása volt a legnépszerűbb a körükben. A gyerekek előre még nem tudták, hogy az egymásról elmondott vélemény alapján emlékfotók készültek számukra, amelyeken a társak által adott legjellemzőbb tulajdonságok jelentek meg. Nagyon örültünk, hogy a legtöbb esetben pozitív jelzővel illették egymást, és vicces jelzők kerültek a nevek mellé az emléklapra. Számunkra azonban a leglényegesebb, hogy mindenki egyöntetűen kijelentette: „Jövőre is jövök!”

Péntek délután ellátogatott hozzánk városunk polgármestere, Dobozi Róbert, aki a díjak és az emlékfotók átadását, valamint a tábor zárását követően finomságokat adott át a gyerekeknek. Köszönjük neki, hogy megtisztelt minket a látogatásával és köszönjük a gyerekek nevében a finomságokat is. Köszönjük, hogy az ebédeléshez lehetőségünk volt kedvezményes áron igénybe venni az újszászi középiskola konyháját. Köszönjük a konyha dolgozóinak, hogy változatos finom ételekkel kényeztettek minket.

Köszönjük Nagy Zsolt képviselőnek, hogy munkájával segített minket. Köszönjük Újszász Város Polgármesteri Hivatal munkatársainak is, hogy a Nagykerti Sport és Szabadidő Központ területén a füvet levágták a tábor kezdete előtt.

Köszönjük a részt vevő gyerekek szüleinek, hogy ránk bízták legféltettebb kincseiket erre a hétre, reméljük – ahogy a gyerekek is „ígérték” – jövőre találkozunk!

További szép nyarat kívánunk!

Újszászi Önvédelmi SE

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.