Településünk három bevezető útja közül a Hunyadi út az egyetlen, mely önkormányzati tulajdonban található.

A teljes hosszában felújított és megerősített útszakasz egyik forgalmas csomópontjában, az Akácfa úti kereszteződésben korábban csak a bevezető oldalon volt kialakított buszmegálló.

Most, a beruházás keretében mindkét oldalon új buszmegállók kerültek kialakításra, akadálymentesen megközelíthető, magasított gyalogos peronokkal.

A pályázati költségvetésbe nem fért bele új utasvárók telepítése, így a tervezők a meglévő fa utasváró egyik oldali áthelyezésével számoltak.

Az áthelyezés közben derült ki, hogy a fa építmény nincs megfelelő műszaki állapotban, tartógerendái elkorhadtak, utasváróként biztonsággal már nem használható tovább. Tekintettel arra, hogy a kivitelezés alatt a beruházásból bruttó 3.970.080,- Ft megtakarítás keletkezett, kezdeményeztem a megtakarított összeg egy részének terhére két új acél szerkezetű utasváró beszerzését és letelepítését.

Az összeg átcsoportosításához engedélyt kellett kérnünk mind a pályázatot, mind a közbeszerzést felügyelő hatóságoktól.

Bízom kérelmünk mielőbbi, pozitív elbírálásában, hogy az új, korszerű utasvárók gyorsan a helyükre kerülhessenek!

Forrás: facebook | Dobozi Róbert | 2024.04.09.

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.