Az idei év gazdasági nehézségei ellenére Önkormányzatunk intézményeit is folyamatosan igyekszünk fejleszteni, korszerűsíteni.

Az elmúlt 5 évben a korszerűtlen, energiapazarló kazánokat korszerű, energiatakarékos készülékekre cseréltük a Bölcsődében, a Könyvtárban, a Művelődési Házban, a Polgármesteri Hivatalban, az Egészségházban és a nagykerti óvodában is.

A belvárosi Óvoda épülete kimaradt eddig a fejlesztésből, hiszen pályázati forrás hiányában ezeket a jelentős költségeket nem könnyű előteremteni.

Az idei évben azonban a régi FÉG típusú gázkazánok már olyan rossz állapotba kerültek, hogy azokkal a fűtési szezont nagy felelőtlenség lett volna megkezdeni.

Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen körülmények között is találtunk anyagi forrást a kazánok cseréjére, melyet önerős beruházásként valósított meg Önkormányzatunk.

S ha már Óvoda: az udvaron álló méretes fákat faápoló szakemberek vizsgálták végig, levágva azokról a száraz, balesetveszélyes ágakat. Köszönöm a BertArbor Faápolás és Önkormányzatunk karbantartó csoportjának lelkiismeretes munkáját.

Mindezeken felül még egy régi vágya teljesülhetett az intézménynek: a hátsó, ún. kisudvaron egy valódi sármentes kismotor-versenypálya létesült, ahol jó és rossz időben egyaránt biztonságosan gyakorolhatnak majd a kis versenyzők.

A beruházás földmunkája Barta Csaba (Barta Gumiszervíz) felajánlásból  valósult meg, melyet a gyerekek nevében hálásan köszönök. A burkolat kialakítását karbantartó csoportunk végezte el.

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.12.15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.