2018 októbere óta dolgozom azon, hogy támogató szolgálattal, átfogóan és kiszámíthatóan tudjuk segíteni a szolnoki Liget úti központba járó újszászi gyermekek beszállítását. Számtalan akadályt kellett legyőzni, s utólag zsákutcának bizonyult utat kellett bejárnunk, míg eljutottunk a ma véglegesnek gondolt megoldásig. Mára városunk képessé vált arra, hogy szervezetten, egységesen nyújtson segítséget a fejlesztésre szoruló gyermekek Szolnokra történő beszállításában.

 

 

Önkormányzatunk mikrobusszal, szakmai létszámmal, finanszírozással és helyi koordinátorral járul hozzá a nem csekély feladathoz. Dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető asszony elmondása szerint erre jelenleg nem sok település képes, holott ez a gesztus kiszámíthatóbb életvitelt biztosít a sérült gyermekek szüleinek, amire nagyon nagy szükség lenne mindenhol. A Szolnoki Kistérség rákóczifalvi intézményegységével együttműködésben már 22 gyermeket kísérnek és szállítanak minden tanítási napon a Támogató Szolgálat újszászi munkatársai szeptember eleje óta, négy speciális szolnoki intézménybe.

Köszönöm odaadó, lelkiismeretes munkájukat!

Dobozi Róbert
polgármester

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.