Az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló (Hó)Nap országos eseménysorozathoz, melynek keretében október 8-án parkerdei túrát szerveztünk.

Kellemes napsütéses időben gyülekeztünk a Zagyvaparti Idősek Otthona előtt, majd vágtunk neki a 8,2 km-es sétának az őszi színekben pompázó fák között. Jó hangulatban, sokat beszélgetve és gyalogolva töltöttük el a délelőttöt, miközben mindenki kellemesen elfáradt. A túra különlegessége, hogy házikedvencek is csatlakozhattak hozzánk a gazdáikkal, így Ashley, Füge és Kajla is velünk tartottak garantálva ezzel a vidámságot. Programunk nemcsak állatbaráttá, de nemzetközivé is fejlődött, hiszen a szlovén Nejc Pogacar is lelkes résztvevője volt a túránknak.

A pontonhídon áthaladva az erdészház felé vettük az irányt, mely az Erdei Futónapról már mindenkinek ismerős volt. Ezt követően a Zagyva menti réten vezetett utunk az erdő szélén. A 32-es főút részét alkotó Zagyva híd alatt átkelve értünk a gátra, ahonnan egy félkörívet leíró úton vettük az irányt az erdő felé. Egy kidőlt fán átkelve ismét rendezett ösvényeken haladhattunk tovább egészen a korábbi 32-es főút épségben meghagyott szakaszáig. A néhány száz méteres aszfaltút után ismét átsétáltunk a Zagyva-híd alatt, ahonnan erdei ösvényeken jutottunk el a Vörösmarty-fáig. Innen indultunk visszafelé a tisztáson, pontonhídon és nyúlgáton át egészen az idősek otthona előtt lévő parkolóig.

A parkerdei sétán részt vevő Burján Tímea, Dániel Zoltán, Dánielné Lengyel Beáta, Erdélyi Norina, Erdélyi Sándor, Farkas Lilla, Nejc Pogacar, Szaszkó Fanni, Szaszkó Rita és Szaszkó Szilárd mindannyian pozitív élményekről számoltak be a túra végén, illetve ígéretet tettek arra, hogy amennyiben idejük engedi, legközelebb is csatlakozni fognak az Újszászi VVSE szabadidő szakosztályának hasonló jellegű programjaihoz.

Farkas Lilla

 

Fotó: Erdélyiné Sztankó Noémi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Farkas Lilla

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.