Az Újszászi VVSE szabadidő szakosztályának kerékpárosai május 9-én a Tisza-tónál túráztak. Köszönhetően a korábbi túrák jó hírének, a kellemes időjárásnak és a vonzó helyszínnek, rekord létszámú csapat, 29 kerékpáros utazott kilenc személygépkocsival, egy kisbusszal és egy transporterrel Tiszafüredre, ahol a kerékpárok átnézése és a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum tetején a csoportkép elkattintása után elrajtoltak a kerékpárosok. Bevezetőként Gál Katalin két kisgyermekével, a jövő kerékpárosaival – Törőcsik Kállal és Törőcsik Heténnyel 6 kilométert teljesített.

Legtöbben, 14-en – Balog Noémi, Bugár Ildikó, Erdélyi Dóra, Kovács Szilvia, Lévai Sarolta, Molnár Szilárd, Muhi Katalin, Papp Éva, Törőcsik Kerecsen, Vajli Csaba, Vajli Luca, Vajliné Zsuzsa, Varga Zoltán, Viszkok Zoltán – a 65 kilométeres Tiszafüred – Abádszalók – Kisköre – Sarud – Poroszló – Tiszafüred útvonalú hagyományos Tisza-tó kerülést választották. Jó tempóban valamennyien sikeresen megkerülték a tavat. A túra Poroszló – Tiszafüred közötti utolsó szakaszát az új Tisza-tavi kerékpáros hídon áthaladó kerékpárúton teljesítették, amely a közönségszavazáson az év kerékpár útja címet nyerte el.

12-en – Bulyáki Balázs, Botta-Dukát Anna, Czétényi András, dr. Demecs Katalin, Elek Violetta, Farkas Gábor, Farkas István, Hegedűs Lilla, Sipos Aurél, Szabó Csaba, Törőcsik Hódos, Törőcsik Tamás – Poroszlótól a Borsodivánka – Négyes – Tiszavalk – Tiszabábolna – Tiszadorogma – Ároktő – Tiszacsege – Tiszafüred szakasszal 118 kilométerre bővítették a Tisza-kört. Tiszacsegénél egy kompátkelés is színesítette útjukat. Ez a csoport közel 25 kilométeres átlagsebességgel küzdötte le a távot.

Fehér János

 

Megérkezés Tiszafüredre

 

Tiszafüred

 

Az első frissítőpont Abádszalókon 25 kilométernél

 

Sarud: második frissítő pont és műszaki probléma elhárítás

 

Tiszadorogma: harmadik frissítőpont 85 kilométernél

 

Tiszacsege komp - Tiszafüred utolsó 23 km, összesen 118 km

 

A 65 kilométeres kör történései és teljesítői

 

Útközben

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.