2024. március 9-én a szenior versenyzők és a lábtoll-labdázó családok érkeztek az újszászi tornacsarnokba, hogy egy jó hangulatú, izgalmas mérkőzésekkel telitűzdelt versenyen vegyenek részt. Délelőtt a már rutinos, szenior játékosok voltak főszerepben. Az eseményen négy egyesület 26 versenyzőjét köszönthettük, akik csapat, páros és vegyes páros versenyszámokban mérték össze kitartásukat és technikai tudásukat.

A női mezőnyben Fehér Judit, Harsányi Judit és Tánczos Krisztina (Újszászi VVSE) játszmaveszteség nélkül szerezte meg a győzelmet, miközben a Czétényiné Knyul Edina, Mészáros Orsolya és Simonné Kószó Anita alkotta pusztaszeri-újszászi vegyes csapat az első fölényesen megnyert szett után a második játszmában kikapott a dunaújvárosi és újszászi játékosokból álló Bartha Gabriella, Kohán Árpádné és Polónyi Ágnes ellen. A harmadik szettben ismét a rutinosabb kelet-magyarországiak kerültek fölénybe és nyertek 15-8-ra.

 

 

A férfiaknál öt csapat játszott körmérkőzéseket, ahol Berkó Sándor és Fehér János ifj. a nemrég jó formában visszatért Kurdi Gáborral kiegészülve tudtak nyerni három nyert mérkőzéssel. Szintén három győzelmet szerzett Ézsiás Tamás, Földi Béla és Lakatos Zoltán, azonban a játszmaarányok alapján számukra ez csak a második helyre volt elegendő. A két cserszegtomaji csapat között szintén a nyert és vesztett szettek különbsége döntött, hiszen mindketten két-két győzelmet szereztek. Farsang András, Farsang Imre és Reizmüller László bronzérmesek lettek, miközben Dr. Varga Zoltán, Kiss Nándor, Sillinger Zsanett és Takács Tamás a bajnok csapat elleni győzelmük ellenére is csak a negyedik helyen végeztek. A dunaújvárosi, pusztaszeri és újszászi vegyes csapat pedig az ötödik helyen végzett.

Párosban öt női, nyolc férfi és tíz vegyes páros játszott. A nőknél Harsányi Judit és Polónyi Ágnes magabiztos győzelmet szereztek, míg a Fehér-Tánczos, Simonné-Mészáros és Sillinger-Czétényiné duók között az iménti sorrendben alakultak a helyezések 2-2 megnyert mérkőzés után. A dunaújvárosiak egy nyert szettel ötödik helyen zártak.

A férfiak versenyében a tapasztalt Lakatos-Kurdi páros a Kiss-Reizmüller, Takács-Varga és Berkó-Fehér duókat legyőzve jutottak a dobogó felső fokára. A főágas rendszer másik oldalán is izgalmasan alakultak a mérkőzések. A Berkó-Fehér páros a cserszegtomaji Farsang testvéreket győzték le az elődöntőben 9-15, 15-8, 15-13 arányban. A záró versenyszámban az előző évtizedek meghatározó vegyes párosa, Lakatos Zoltán és Polónyi Ágnes sorra győzték le elleneleiket. Az elődöntőben a Berkó-Tánczos, míg a döntőben a Földi-Simonné páros ellen sikerült nyerniük labdabiztos és összeszokott játékkal.

A remek hangulatú szenior verseny kiváló lehetőséget kínált a tapasztalt és rutinos játékosoknak a szezonkezdésre és közösségépítésre. Az esemény egyben a júniusi szenior országos bajnokság felkészülési tornájának is tekinthető. A verseny közben elkapott egy-egy beszélgetésfoszlány alapján leszűrhettük, hogy szeniorjaink már a következő versenyt, az országos bajnokságot tervezgetik, mely Dunaújvárosban lesz.

Farkas Lilla

 

Szenior Verseny
Újszász, 2024.03.09.
26 versenyző (10 nő, 16 férfi), 4 egyesület
Női csapat
1 Fehér Judit, Harsányi Judit, Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
2 Czétényiné Knyul Edina, Simonné Kószó Anita, Mészáros Orsolya Pusztaszeri PISZE SE, Újszászi VVSE
3 Bartha Gabriella, Kohán Árpádné, Polónyi Ágnes Dunaújvárosi LSE, Újszászi VVSE
     
     
Férfi csapat
1 Berkó Sándor, Kurdi Gábor, Fehér János ifj. Újszászi VVSE
2 Ézsiás Tamás, Földi Béla, Lakatos Zoltán Újszászi VVSE
3 Farsang Imre, Farsang András, Reizmüller László Cserszegtomaji SK
4 Takács Tamás, Dr. Varga Zoltán, Kiss Nándor, Sillinger Zsanett Cserszegtomaji SK
5 Rabi István, Kondor András, Vágó Tibor, Harangozó Csaba Dunaújvárosi LSE, Pusztaszeri PISZE SE, Újszászi VVSE
     
     
Női páros
1 Harsányi Judit, Polónyi Ágnes Újszászi VVSE
2 Fehér Judit, Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
3 Simonné Kószó Anita, Mészáros Orsolya Pusztaszeri PISZE SE
4 Sillinger Zsanett, Czétényiné Knyul Edina Csersezgtomaji SK, Újszászi VVSE
5 Kohán Árpádné, Bartha Gabriella Dunaújvárosi LSE
     
     
Férfi páros
1 Lakatos Zoltán, Kurdi Gábor Újszászi VVSE
2 Fehér János ifj., Berkó Sándor Újszászi VVSE
3 Farsang András, Farsang Imre Cserszegtomaji SK
4 Takács Tamás, Dr. Varga Zoltán Cserszegtomaji SK
5 Ézsiás Tamás, Földi Béla Újszászi VVSE
6 Kiss Nándor, Reizmüller László Cserszegtomaji SK
7 Kondor András, Rabi István Dunaújvárosi LSE
8 Harangozó Csaba, Vágó Tibor Újszászi VVSE, Pusztaszeri PISZE SE
     
     
Vegyes páros
1 Polónyi Ágnes, Lakatos Zoltán Újszászi VVSE
2 Simonné Kószó Anita, Földi Béla Pusztaszeri PISZE SE
3 Tánczos Krisztina, Berkó Sándor Újszászi VVSE
4 Sillinger Zsanett, Takács Tamás Cserszegtomaji SK
5 Fehér Judit, Fehér János Újszászi VVSE
6 Czétényiné Knyul Edina, Ézsiás Tamás Újszászi VVSE
7 Kohán Árpádné, Rabi István Dunaújvárosi LSE
8 Kondor András, Bartha Gabriella Dunaújvárosi LSE
9 Harsányi Judit, Harangozó Csaba Újszászi VVSE
10 Vágó Tibor, Mészáros Orsolya Pusztaszeri PISZE SE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.