2023. szeptember 29. eseménydús nap volt az újszászi sportéletben. Reggel a Fehér János Sportközpont névadó ünnepségen sorakoztak fel a 29. Vörösmarty Kupára érkező csapatok. A ceremónián Pócs János országgyűlési képviselő, Nagy József, a Sportegyesületek Országos Szövetségének szervezetfejlesztési és képzési igazgatója, Dobozi Róbert polgármester úr és Farkas István, az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az óvodások zenés- táncos műsora után a csapatok bevonulhattak a sportközpont területére, ahol Tóth Gábor mutatta be a csapatokat, illetve az Only Dance tánccsoport kápráztatta el a fiatalokat dinamikus táncával.

 

Guggoló sor: Oláh Olivér, Kövesdi Bence, Rézműves Alex, Bottyán Ádám, Szűcs Dominik
Álló sor: Szentpéteri Dávid, Mérész Milán, Rajka Attila (testnevelő), Dániel Patrik, Zsigmond Márk, Tóth Tibor

 

Fekvő: Horváth Levente
Guggoló sor: Horváth Ádám, Mércse Erik, Breszkó Dominik, Kanalas Nikolasz
Álló sor: Kanalas Richárd, Farkas Jenő, Kanálos Antal, Kanálos Krisztián, Lakatos Márk, Tóth Gábor (testnevelő)

 

A műfüves pályán Farkas István elnök és Mérész Milán tehetséges utánpótlás labdarúgó játékos végezték el a kezdőrúgást. Ezennel hivatalosan is kezdetét vette a Vörösmarty Kupa nyolc csapat -Jászberény, Jászboldogháza, Nyárlőrinc, Pély, Szászberek, Újszász I., Újszász II., Zagyvarékas- részvételével. Az első mérkőzést a címvédő Újszász I. csapata játszotta Jászberény ellen. Az első hazai gólt Szentpéteri Dávid rúgta a műfüves pályán. Sajnos a mérkőzésen a tapasztaltabb és összeszokott Jászberény csapata dominált és nyert 2-1-re. Az A csoportban Újszász I. végül a harmadik helyen végzett Jászberény és Szászberek mögött. Ennek megfelelően a B csoport harmadikjával, Pély csapatával játszhatott. A Rajka Attila által vezetett csapatunk végül ötödik helyezést ért a döntően erősebb fizikumú, idősebb csapatok között.

A Tóth Gábor vezette Újszász II. csapat ötödikes és hatodikos gyerekekből állt, akik igyekeztek felvenni a nagyobbak által diktált tempót. Sajnos nem sikerült nekik bravúros győzelmet aratni egyik mérkőzésükön sem, így rúgott gól nélkül a nyolcadik helyen végeztek. Azonban biztosan állíthatjuk, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek, és jövőre már néhányan közülük az egyes számú csapat hasznos tagjai lesznek.

Az egész napos tornát végül a jól szervezett, magabiztosan futballozó Jászberény nyerte Kiss Attila vezetésével a döntőben Szászberek csapata ellen fölényes 6-0 arányú győzelmet aratva. A dobogó harmadik fokára Zagyvarékas csapata állhatott, akik a bronzmeccsen Jászboldogházát győzték le. A remek hangulatú torna megkoronázásaként a győztes Jászberény csapata gálameccset játszott a korábbi Vörösmarty Kupán futballozó újszászi játékosokból összetoborzott csapat ellen.

Az eredményhirdetésen különböző kategóriákban díjaztuk a sportolókat, a legjobb hazai játékosok Szentpéteri Dávid (Újszász I) és Kanalas Nikolasz (Újszász II) az Újszászi VVSE által felajánlott sportszárat és törölközőt kapták. A gólkirály a zagyvarékasi Mozsár Sándor lett, míg a legjobb játékos a jászberényi Járomi Zalán. A legjobb kapusnak a szászberki Bukta Zsolt bizonyult. Az esemény csatlakozott a #BeActive Európai Sporthéthez is, melynek keretében minden csapat kapott egy-egy promóciós pólót.

Farkas Lilla és Tóth Gábor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csoport mérkőzései:

Újszász I. – Jászberény: 1 – 2
Gólszerző: Szentpéteri Dávid  
Nyárlőrinc – Szászberek: 1 – 1
Újszász I. – Szászberek: 4 – 6
Gólszerzők: Rézműves Alex 2, Kövesdi Bence, Mérész Milán  
Jászberény – Nyárlőrinc: 3 – 0
Újszász I. – Nyárlőrinc: 2 – 0
Gólszerzők: Rézműves Alex, Mérész Milán  
Jászberény – Szászberek: 6 – 0

 

A csoport végeredménye:

1. Jászberény 3 3 0 0 11 1 +10 9
2. Szászberek 3 1 1 1 7 11 -4 4
3. Újszász I. 3 1 0 2 7 8 -1 3
4. Nyárlőrinc 3 0 1 2 1 6 -5 1

 

B csoport mérkőzései:

Zagyvarékas – Pély: 4 – 0
Jászboldogháza – Újszász II.: 5 – 0
Zagyvarékas – Újszász II.: 6 – 0
Pély – Jászboldogháza: 0 – 7
Zagyvarékas – Jászboldogháza: 3 – 3
Pély – Újszász II.: 3 – 0

 

B csoport végeredménye:

1. Jászboldogháza 3 2 1 0 15 3 +12 7
2. Zagyvarékas 3 2 1 0 13 3 +10 7
3. Pély 3 1 0 2 3 11 -8 3
4. Újszász II. 3 0 0 3 0 14 -14 0

 

A csoportelsőség Jászboldogháza és Zagyvarékas között csak a gólkülönbség döntött.

Elődöntők:
Jászberény – Zagyvarékas: 2 – 0
Szászberek – Jászboldogháza: 3 – 0

7 – 8. helyért:
Nyárlőrinc – Újszász II.: 2 – 0
Újszász kisebb csapata az egész tornán nagyot küzdött, de sajnos gólt nem tudott szerezni. Hiába volt két büntető rúgása, csak két kapufáig tudtak eljutni.

5 – 6. helyért:
Újszász I. – Pély: 7 – 0
Gólszerzők: Rézműves Alex 4, Kövesdi Bence, Mérész Milán, Szentpéteri Dávid

3 – 4. helyért:
Zagyvarékas – Jászboldogháza: 4 – 0

1 – 2. helyért:
Jászberény – Szászberek: 6 – 0

Gólkirály: Mozsár Sándor (Zagyvarékas)
Legjobb kapus: Bukta Zsolt (Szászberek)
Legjobb Játékos: Járomi Zalán (Jászberény)
Legjobb hazai játékos Újszász I-ből: Szentpéteri Dávid
Legjobb hazai játékos Újszászz II-ből: Kanalas Nikolasz
Mindkét hazai játékos az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület Labdarúgó szakosztályának ajándékát kapta (törölközőt és sportszárat)

BeActive pólót kapták:
Jászberény: Nagy Péter
Szászberek: Medgyes Mihály
Zagyvarékas: Major Dominik
Jászboldogháza: Fekete Milán Gábor
Újszász I.: Kövesdi Bence
Pély: Brediser Hugó
Nyárlőrinc: Fricska Dániel
Újszász II.: Horváth Levente

Játékvezetők: Földi János és Kiss Tamás

 

Szponzorok voltak: Coop Áruház, Dobozi Róbert polgármester, Farkas István, ifj. Fehér János, Gyere Segíts Alapítvány, Joni – Jona Kft, Kézér Tamás (Kézér Tüzép), Mérész Zoltán, Nagy Gáborné, Pál József, Paplanos Tibor, Remecz Attila, Sarkadi Lajosné, Sólyom Ételfutár Kft., Szilvás hús Kft, Tóth Gábor, Újszászi VVSE Labdarúgó Szakosztálya, Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Zóna Center Kft

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.