2009-ben a Rum KSC és az Újszászi VVSE csapatai vívták a Sport TV Kupa döntőjét a Bozsik stadionban, mint a Magyar Kupában legtovább jutott amatőr labdarúgócsapatok. A mérkőzést 2-1-re a Vas megyei csapat nyerte, története legnagyobb sikerét elérve ezzel, valakinek pedig másodiknak is kellett lenni, ami az Újszásznak jutott. Ennél is fontosabb viszont, hogy a két csapat között nagyon jó barátság alakult ki, ami ennek a nagyszerű játéknak, a labdarúgásnak köszönhető.

Tíz évvel a döntő után a Rum KSC úgy döntött, hogy méltó módon emlékezik meg a kupagyőzelemről, és egy igazi fociünnepet rendezett június 8-án, amelyre a 2009-es újszászi csapatot is meghívta. Ezúttal is rumi siker született, a hazaiak 6-2-re győztek a kissé tartalékos vendégek ellen (az újszászi gólokat Sípos Zsolt és Konka Csaba szerezték), de az eredmény másodlagos volt. Az előmérkőzést a Rum KSC öregfiúk csapata játszotta a Ferencvárosi Legendákkal (Nyilasi Tibor, mint csapatvezető, Mátyus, Vámosi, Balog, Szamosi, Horváth F., Nicsenko ...), ahol a Fradi nyert 4-2-re, tehát a szervezők ennek is megadták a módját. A meccsek előtt és után is előkerült egy-egy meglepetés ajándék, majd vacsorára is vendégül látták a rendezők az elfáradt csapatokat.

Bebizonyosodott, hogy a két település közötti 320 kilométeres távolság sem lehet akadály, az Újszászi VVSE 2009-ben kupadöntős játékosainak felejthetetlen élményben volt részük Rumban.

Szilvási Ferenc

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.