A Nosza Mami tánccsoport és a Százszorszép Népdalkör májusban alig győzte a fellépések sorozatát. Újszászon a majálison, az anyák és az apák napján, valamint a tiszaújvárosi pedagógusok fogadásán léptek fel. Részt vettek a nagyszénási nyugdíjas Ki mit tud?-on. Mindkét csoport elhozta az első díjat, sőt maga a zsűri tapsolta vissza a country-táncot. Az abádszalóki nyugdíjas Ki mit tud?-on is szép sikert arattak, bejutottak a szeptemberben rendezendő döntőbe. Május 28-án a szolnoki HEMO-ban szerepeltek sikerrel egy regionális kulturális seregszemlén.

A Százszorszép Népdalkör 22-én Kunhegyesen mérettette meg magát a népdalkörök és citeracsoportok országos minősítésén. Csiki Pál vezetésével, Vindeizen Éva citerakíséretével ismét sikerült arany minősítést szerezniük. Gratulálunk nekik!

Május 18-án a Nyugdíjas Pedagógusok Klubja meghívására városunkban jártak a tiszaújvárosi Kaffka Margit Nyugdíjas Klub tagjai, Pozsonyi Lászlóné tanítónő közreműködésével, aki ott éli nyugdíjas éveit. A pedagógus látogatók megtekintették a Kastély Otthont, majd tízóraira a művelődési házban láttuk őket vendégül, miközben összefoglalót hallhattak városunk történetéről, a helyi klub tevékenységéről. Hogy egy kis ízelítőt kapjanak a városunkban folyó civil szervezetek életéből, bemutatót tartottak a lábtoll-labdázók és a Nosza Mami tánccsoport. Pánczél Jánosné egy írását olvasta fel, Nász Imre pedig harmonika kíséretével dalra fakasztotta a kollégákat. Köszöntötte őket Molnár Péter polgármester is.

Ezután megtekintették az általános iskolát, ahol megismerkedtek a digitális táblával. Mind az iskola épülete, mind a digitális tábla által nyújtott lehetőségek lenyűgözték a pedagógusokat. A katolikus és a református templomban tett látogatás után a szociális otthonban fejezték be újszászi tartózkodásukat. Elmondásuk szerint mindenhol szívélyes fogadtatásban volt részük.

A Nosza Mami és a Senorák által szervezett jótékonysági est bevételéből megvalósult a művelődési ház nagytermében a színpadi előfüggöny elektromos úton történő működtetése a régi, elnyűtt kötélzet helyett. A munkát Nyíri Lajosés Bakó Pál végezte. Köszönet a szervezőknek, a szereplőknek, a kivitelezőknek és a nézőknek, akik hozzájárultak a korszerűbb működtetéshez.

A Sparkling Diamonds sem tétlenkedett. Május közepén hazahozta a Zugló Kupát a budapesti Petőfi Csarnokban rendezett országos amatőr táncversenyről. A díjért 168 másik táncprodukcióval szálltak versenybe.

Újabb díjat nyert a Nosza Mami tánccsoport
(Fotó: Vígh Szilvia)

Tiszaújvárosi vendégek
(Fotó: Fehér Judit)

Készül az elektromos függönyhúzó berendezés
(Fotó: Krassóiné Gyüre Rozália)

Arany minősítést kapott a Százszorszép népdalkör

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.